DIY: goedkoop alternatief Muuto Dots wandhaken maken + stylen

Misschien heb je de populaire Muuto Dots wandhaken ook al een keer voorbij zien komen op Pinterest of televisie. Je kunt er eindeloos mee stylen en ze voor verschillende doeleinden gebruiken. Goedkoop zijn ze echter niet. Je betaalt 20 euro voor één wandhaak of je kunt een set aanschaffen voor 90 euro. Dat moest vast goedkoper kunnen dus ik ging op onderzoek uit. En het is me gelukt, kijk: DIY goedkoop alternatief Muuto Dots wandhaken maken + stylen!

Wandhaken voor de babykamer van onze dochter

Doordat de babykamer van onze dochter vrij klein is (6m2) was het geen optie om een ladekast én hangkast in de kamer te plaatsen. Daarnaast vond ik het ook veel te leuk om een paar van haar mooiste jurkjes en andere items in het zicht te hangen. Dus ik ging op zoek naar een goedkoop alternatief Muuto Dots wandhaken.

DIY: een goedkoop alternatief voor de Muuto Dots wandhaken maken

Toen ik bij de Karwei was voor een boodschap zag ik bij de kapstokhaken deze houten ronde wandhaken liggen. Een schot in de roos want deze waren goed betaalbaar. Voor de grote betaalde ik 6,19 euro en voor de kleine 3,09 euro. Je hebt ze in het wit, hout, zwart en oranje. Ik kocht witte, houten en oranje. Het setje houten wandhaken verfde ik in de kleur Retro Vibe uit de Flexa Creations collectie.

Ophangen van de wandhaken

Ik vroeg me wel meteen af hoe ik dit goedkoop alternatief Muuto Dots wandhaken moest ophangen. De schroef die erbij zat zorgde voor verwarring maar met google was ik er zo uit. Je kunt namelijk zogenaamde stokschroeven gebruiken om wandhaken op te hangen. Deze hangen overigens bij de Karwei gewoon bij de kapstokhaken dus die had ik snel gevonden. Een plug erbij en je bevestig ze zo aan de muur.

Tip: draai de stokschroef eerst in je handhaak en draai dan de wandhaak in het gaatje in je muur. Zo voorkom je dat je de schroefdraad van de stokschroef kapot maakt.

Speelse styling

De wandhaken heb ik puur op gevoel opgehangen. Ik wist hoe ik het ongeveer wilde hebben en ben bovenaan begonnen met de eerste twee. Daarna heb ik de andere dots eronder gemonteerd. Ik heb gekozen om ze speels op te hangen en gebruik te maken van de lengte van de muur. Aan de wandhaken heb ik een paar van onze dochter mooiste items gehangen en accessoires om het geheel af te maken.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ze in het verlengde van de muur op te hangen als je een brede lange muur hebt. Uiteraard kun je ze overal in huis ophangen. In je woonkamer om toffe items aan te hangen of in je hal en ze daadwerkelijk te gebruiken als kapstokhaak! Je hebt eindeloos veel stijl mogelijkheden. Aan de wandhaken heb ik een paar van onze dochter mooiste items gehangen om het geheel af te maken.

Heb jij ook zin om aan de slag te gaan met je interieur en kun je wel een beetje hulp gebruiken? Ontdek dan hier mijn aanbod. Ik denk graag met je mee!

Wandhaken voor de babykamer van onze dochter

Doordat de babykamer van onze dochter vrij klein is (6m2) was het geen optie om een ladekast én hangkast in de kamer te plaatsen. Daarnaast vond ik het ook veel te leuk om een paar van haar mooiste jurkjes en andere items in het zicht te hangen. Dus ik ging op zoek naar een goedkoop alternatief Muuto Dots wandhaken.

Meer inspiratie

Dit is de betekenis van je incarnation cross

Wat betekent je incarnation cross nu eigenlijk? Dit is een vraag die jou misschien bezighoudt. Je verlangt naar inzicht in je levensdoel en jouw bijdrage aan de wereld. Jouw incarnatiekruis …

Zelfliefde: Een Reis naar Innerlijke Overvloed

Ontdek hoe een gesprek over geld en zelfliefde tijdens een Human Design-evenement leidde tot krachtige positieve veranderingen. Leer over de 10 Liefdespoorten in Human Design en hoe ze kunnen bijdragen …

Ik ging volledig voorbij aan mijn intuïtie en investeerde toch meer dan 2000 euro

Ik stop met interieurstyling. Je leest het goed! Ik kap ermee. En voordat je in de stress schiet, no worries, ik stop niet met ondernemen. Maar ik heb wel iets …

ZOMERSALE! 80% KORTING OP DE INTERIEURCURSUS

Profiteer deze zomer van een MEGA korting op de interieurcursus Interior by Design en ga zelf aan de slag met je interieur. Betaal slechts 79,- euro i.p.v. 399,- euro