Binnenkijken in een stadsvilla met basic interieur

Een prachtige stadsvilla die na een jaar in de verkoop nog niet verkocht was. In 2020 was de woningmarkt al oververhit maar toch kregen de eigenaren de woning maar niet verkocht. Inmiddels waren ze al verhuisd en ze wilden dolgraag van hun vorige woning af. Je kunt je voorstellen dat de kosten voor onderhoud alleen maar oplopen en je hebt natuurlijk dubbele lasten. Daar wordt niemand blij van. Via via kwamen ze met mij in contact en ik kreeg de geweldige klus om de woning in te richten voor de verkoop. Ben je benieuwd naar het resultaat van de woning die ik inrichtte met een basic interieur? Lees en kijk dan snel verder!

Waarom leegstaande huizen moeizamer verkocht worden

Omdat de eigenaren van de stadsvilla al verhuisd waren stond het huis leeg. Nu zou je verwachten dat een leeg huis ruimer lijkt, toch oogt het kleiner. Dit is dan ook een van de redenen waarom een leegstaand huis moeilijker te verkopen is. Voor een geïnteresseerde koper is het een stuk lastiger om in een lege ruimte in te schatten of bijvoorbeeld een tweepersoonsbed past in een slaapkamer.

Alle onvolkomenheden en gebreken in een leegstaand huis zijn veel beter zichtbaar. Denk aan loopplekken op een vloer of behang dat op sommige plaatsen los zit. De kijker ziet een enorme to-do-list ontstaan en haakt hierdoor eerder af. Daarnaast moet een kijker een gevoel krijgen bij een huis, ze moeten zich meteen thuis voelen en zichzelf er zien wonen. En dat gaat nogal lastig in een leegstaand huis. Vandaar dat ze mijn hulp als (verkoop)stylist ingeroepen hebben.

Een leegstaand huis verkoop klaar maken

Aan mij de eer om de stadsvilla verkoop klaar te maken: tijd voor actie! Om dit huis voor een zo mooi mogelijk bedrag te verkopen vond ik het belangrijk om een sfeer te creëren die voor een zo breed mogelijk publiek aantrekkelijk was. Want hoe meer bezichtigingen er gepland staan, hoe groter de kans dat een woning voor een goede prijs verkocht wordt.

Een basic interieur

Om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken heb ik gekozen voor een basic interieur. Het is tijdloos, fris, licht en leefbaar. Het uitgangspunt van de basic woonstijl is dat dit interieur rust en kalmte uitstraalt door het gebruik van lichte tinten en weinig accessoires. Dit paste perfect bij deze stadsvilla want een kijker moet zijn eigen spullen in de ruimte kunnen zien staan en niet worden afgeleid door (persoonlijke) spullen van de verkoper van het huis.

Het kleurenpalet: naturel tinten gecombineerd met kleur

In het palet van naturel kleuren, dat ik gebruikt heb, zie je deze rust ook terug: grijs- en wittinten. Dit kleurenpalet kun je heel goed combineren met veel verschillende woonstijlen zoals bijvoorbeeld een landelijke, klassieke en design inrichting. Om de sfeer in het huis toch enigszins ‘spannend’ en ‘uitdagend’ te houden heb ik in de slaapkamers juist kleur toegevoegd. Elke slaapkamer heeft zijn eigen kleurthema gekregen zodat je de rust en balans bewaard in de gehele inrichting.

Het positieve effect van de kleur geel

Voor de master bedroom heb ik gekozen voor de kleur geel. Deze kleur zorgt voor meer focus, concentratie en positieve gedachten. Geel is daarom ook een fijne kleur om te gebruiken in een kinder- en studeerkamer, en heeft ook een mooi effect in donkere kamers. Daarnaast weerkaatst geel het zonlicht waardoor de ruimte lichter lijkt. Let er wel op dat je niet een hele ruimte geel schildert, dan kan het juist vermoeiend werken.

Eigenzinnig roze in een basic interieur

Deze slaapkamer had al roze accenten. Daarom heb ik ervoor gekozen om deze kleur juist te bekrachtigen en door te trekken zodat het een geheel werd. Roze staat voor een romantische en zachte uitstraling. Het is een eigenzinnige kleur die je goed kunt toepassen in de woon- en slaapkamer, of als accentkleur kunt gebruiken. Ben je gek op roze? Lees dan ook dit blog : de romantische woonstijl: tips en inspiratie

Blauw: fris en zuiver

Door de authentieke elementen van deze ruimte paste blauw heel mooi bij deze slaapkamer. Blauw staat voor frisheid en zuiverheid. Ze zeggen dat blauw de communicatie verbetert en voor rust zorgt. Daarom zie je blauw vaak in grote kantoren. Blauw helpt orde te houden, en verruimt kamer én geest. Te veel blauw kan zorgen voor een deprimerend effect. Gebruik deze kleur dus niet in elke ruimte en combineer het met zachte tinten, dan krijg je voor het mooiste effect.

Modern en stijlvol zwart

Deze ruimte was gifgroen en dat is nou niet bepaald een kleur die veel mensen aanspreekt. Om de slaapkamer toch aantrekkelijk te maken heb ik gekozen voor een zwart-wit kleurenpalet. Zwart kan met bijna alle kleuren worden gecombineerd. Zwart is modern en stijlvol. Wit staat voor puur, ruimte en een gevoel van vrijheid. Een wit interieur maakt andere kleuren levendiger en kan in alle ruimtes in huis worden toegepast. Pas er wel mee op dat het niet te klinisch wordt. Dit kun je doen door wit te combineren met natuurlijke materialen, zoals een houten vloer, een hoogpolig vloerkleed en gestoffeerde meubels.

De overige ruimtes in huis heb ik rustig gehouden waardoor er een uitnodigend geheel ontstond die bij een brede doelgroep past.

En weet je: de stadsvilla die ik voorzien had van een basic interieur was in no time verkocht… Zo zie je maar wat het effect van een basic interieur in combinatie met het juiste kleur gebruik heeft op de verkoop van een huis kan hebben. Wil je meer lezen over het effect van kleur? Lees dan de blog Wat doet kleur met je interieur.

En weet je: de stadsvilla die ik voorzien had van een basic interieur was in no time verkocht… Zo zie je maar wat het effect van een basic interieur in combinatie met het juiste kleur gebruik heeft op de verkoop van een huis kan hebben. Wil je meer lezen over het effect van kleur? Lees dan de blog Wat doet kleur met je interieur.

Ga jij binnenkort verhuizen en zie je hier als een berg tegenop?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang mijn GRATIS ebook waarin ik je leer hoe je in 5 simpele stappen snel en efficiënt je huis opgeruimd, ingepakt & verkoopklaar maakt. Daarnaast krijg je ook nog eens interieurtips én vertel ik je hoe jij je huis voor zo veel mogelijk geld kunt verkopen!

Fotograaf: Stijlzinnig

Meer inspiratie

Ontdek jouw ideale omgeving met Human Design: Kitchen Environment

In de wereld van Human Design zijn er zes verschillende soorten omgevingen, en één ervan past het beste bij jou. Als je je bevindt in een omgeving die bij je …

Human Design: De hype of de toekomst?

Binnen de zakelijke wereld zie je steeds vaker dat Human Design (BG5) wordt toegepast, maar dan met termen die beter passen bij de nuchtere Nederlandse cultuur. De aangepaste terminologie maakt …

Deconditioneren: Hoe Doe Je Dat?

Deconditioneren: Hoe pak je dat aan? Ben je helemaal klaar met het gevoel dat je geleefd wordt door de verwachtingen van anderen? Verlang je ernaar om dichter bij je ware zelf …

ZOMERSALE! 80% KORTING OP DE INTERIEURCURSUS

Profiteer deze zomer van een MEGA korting op de interieurcursus Interior by Design en ga zelf aan de slag met je interieur. Betaal slechts 79,- euro i.p.v. 399,- euro