Binnenkijken in een kleurrijk huis waar warmte en sfeer centraal staan

Op het moment dat je binnenkomt in het huis van Floris en Sharon, stap je een ware oase van kleur, warmte en sfeer binnen zonder dat je het gevoel hebt dat het to much is. Waar komt hun liefde voor kleur vandaan en hoe hebben ze gezorgd om de juiste balans in hun interieur te bewaren? Je leest het in deze blog: binnenkijken in een kleurrijk huis waar warmte en sfeer centraal staan.

Bewoners: Floris (Eigenaar Crypvest, 39) en Sharon (Adviseur Organisatieontwikkeling, 33) en dochters Novi (3) en Leya (1)

Soort huis: tussenwoning in Etten-Leur (118m2, 2012)

Op zoek naar een grotere woning

Floris en Sharon waren al enige tijd op zoek naar een ander huis omdat het huurhuis waar ze woonden te klein voor het hele gezin werd. Het was een pittige klus om tijdens de overspannen woningmarkt iets geschikt te vinden in Breda. Al snel ontdekten ze dat het bijna onmogelijk was om voor een redelijke prijs iets te vinden in Breda zelf. Ze stelden hun lijst van eisen bij en maakten het zoekgebied breder. Zo kwamen ze in Etten-Leur terecht waar ze een prachtige tussenwoning, vol warmte en sfeer, vonden die voldeed aan al hun wensen. ‘Het ging ineens heel snel’, vertelt Sharon. ‘Zo waren we tijden op zoek in Breda en na het breder maken van ons zoekgebied hadden we binnen een week een huis gekocht.’

Een droominrichting

Ze keken enorm uit naar de verhuizing uit, maar daar kwam toch een stukje keuzestress om de hoek kijken. Want hoe wilden ze het gaan inrichten? Het stel houdt van kleur en voor Sharon was het heel belangrijk dat het interieur, naast warmte en sfeer, iets eigens, iets unieks zou uitstralen.

Sharon: ‘Als werkende moeder met twee kleine kinderen is mijn leven behoorlijk druk. Ik vind het heerlijk om dingen te ondernemen, zowel buiten- als binnenshuis. Zo heb ik laatst de kinderkamer nog onder handen genomen. Ja, ik vind het heel leuk om me met de styling van ons huis bezig te houden. Toch is de uitstraling en de inrichting van het huis niet helemaal naar mijn zin. Daar kan ik echt van balen. Binnenkort gaan we verhuizen, en dat moment zie ik echt als hét moment om mijn

Wel of geen interieuradvies?

Ik Pinterest me suf en ik had al aardig een idee over hoe mijn droominrichting er uit zou moeten zien. Toch had ik best nog wat vragen: welke kleuren passen nou echt goed bij elkaar en op welke muur komen ze dan het beste uit? Wat is de meest ideale opstelling van de zithoek? En had ik nog een paar vragen waar ik zelf niet uitkwam.

Eerst twijfelde ik of ik Sanne om interieuradvies zou vragen. Ik vind het zelf namelijk ook heel leuk om te doen en ik was bang dat de inrichting dan niet meer helemaal van mij zou zijn. Ik wil graag dat het iets heel persoonlijks blijft en geen 13 in een dozijn huis. Toch besloot ik Sanne om haar advies te vragen en daar ben ik nu super blij om. Haar manier van aanpak verrast me namelijk enorm.

De Thuisstylist Expertmethode

Sanne liet me zien dat haar Thuisstylist Expertmethode echt werkt. Ze stelt de juiste vragen, laat mij nadenken over zaken waar ik zelf nog niet bij stil had gestaan, ze luistert goed, is heel toegankelijk en ze denkt out of the box. Binnen no time schetst ze precies dat wat ik voor ogen heb; ik was er best van onder de indruk. Ja, ik vind het heel tof dat zíj mij heeft geholpen om onze droominrichting te realiseren. En daarnaast was ze er ook precies op die momenten als ik er even niet meer uit kwam. Laat knopen door haken maar aan Sanne over, echt heel fijn. Door het traject samen met Sanne te doorlopen heb ik er alle vertrouwen in dat ons toekomstige huis súper tof en vol warmte en sfeer wordt. De droominrichting die ik voor ogen had, wordt nu echt werkelijkheid.’

Binnenkijken: dit is het interieur vol warmte en sfeer van Floris en Sharon

De woonstijl van Floris en Sharon kun je het beste omschrijven als een stoere en kleurrijke Bohemian stijl, gecombineerd met een strakke Industriële sfeerZe houden van kleur en saai mag het absoluut niet zijn! Van rommeltjes en prullaria in het hele huis worden ze ook niet blij en dat zie je goed terug in de stoere en strakke lijnen in het interieur. De Bohemian en Industriële stijl zijn mooie tegenhangers van elkaar en vormen samen een geheel.

Het kleurenpalet

De kleuren roze, groen, groenblauw en violet spraken het stel het meeste aan. Doordat de woonkamer op het westen staat heb je ’s ochtends koel licht dat in de loop van de dag iets warmer wordt. Roze en wit tinten komen het beste tot uiting omdat deze kleuren het licht op een natuurlijke manier versterken waardoor de woonkamer ruimtelijker lijkt. De wanden in de keuken en een gedeelte van de eethoek zijn groen geworden. Een perfecte kleur voor een keuken die op het oosten staat.

Het licht vanuit het oosten verandert namelijk het meeste op een dag en daarom passen kleuren met een lichtgroene of blauwe ondertoon het beste bij deze windrichting.

Extra warmte en sfeer creëren

Om de keuken helemaal af te maken, en nog meer sfeer te geven, zijn er tegels boven het werkblad geplaatst. Om ditzelfde warme en sfeervolle effect te creëren is er achter de eethoek fotobehang aangebracht. Hierdoor wordt de woonkamer op een unieke manier verbonden met de eetkamer en vloeien de kleuren groen en terra prachtig in elkaar over.

Er zijn niet veel mensen die dit zouden durven maar ook de trap heeft een roze nude kleur gekregen waardoor de trap enorm goed blend met woonkamer en er hierdoor rust en eenheid ontstaat. Doordat niet alle zitplaatsen in huis op dezelfde wand staan is er meer spanning in het interieur gecreëerd. Bovendien hebben Floris en Sharon hierdoor ’s avonds geen zicht op de speelhoek van de meiden die zich onder de trap bevindt waardoor ze extra kunnen ontspannen.

Wil jij ook een droominterieur?

Sharon heeft dit interieurplan met behulp van mijn coaching eigenhandig tot stand gebracht. Ze heeft zich 8 weken lang ingezet om het te maken tot wat het nu is. Ze heeft knopen doorgehakt en keuzes gemaakt. Ik denk niet dat Sharon nu ‘uitgepint’ is, maar ze heeft nu wel rust in haar huis en hoofd. En het gevoel dat haar interieur het net niet is; dat is verleden tijd.

Denk jij na het lezen van deze binnenkijker: ‘Ik wil ook aan de slag met mijn droominterieur?’ Ik coach je met liefde! Aarzel niet en neem geheel vrijblijvend contact met me op.

Sharon: Als je gaat verhuizen is Dé Thuisstylist Expertmethode bijna een must! Hoe gaaf is het als je inrichting helemaal volgens je dromen is!? Word je al blij van dat idee; bel Sanne!

Meer inspiratie

Ontdek jouw ideale omgeving met Human Design: Kitchen Environment

In de wereld van Human Design zijn er zes verschillende soorten omgevingen, en één ervan past het beste bij jou. Als je je bevindt in een omgeving die bij je …

Human Design: De hype of de toekomst?

Binnen de zakelijke wereld zie je steeds vaker dat Human Design (BG5) wordt toegepast, maar dan met termen die beter passen bij de nuchtere Nederlandse cultuur. De aangepaste terminologie maakt …

Deconditioneren: Hoe Doe Je Dat?

Deconditioneren: Hoe pak je dat aan? Ben je helemaal klaar met het gevoel dat je geleefd wordt door de verwachtingen van anderen? Verlang je ernaar om dichter bij je ware zelf …

ZOMERSALE! 80% KORTING OP DE INTERIEURCURSUS

Profiteer deze zomer van een MEGA korting op de interieurcursus Interior by Design en ga zelf aan de slag met je interieur. Betaal slechts 79,- euro i.p.v. 399,- euro