Tips en inspiratie voor de Bohemian woonstijl

Ben je dol op intense kleuren, exotische prints en rijke materialen? Neem jij de dag zoals hij komt, verzamel je van elke reis die je maakt bijzondere souvenirs, houd je van een tikkie eigenzinnig en kleur je met enige regelmaat buiten de (interieur)lijntjes? Dan is de kans heel groot dat je helemaal enthousiast wordt van de Bohemian woonstijl!

Rustgevend of uitgesproken?

Wat ik het leuke van de Bohemian woonstijl vind is dat je er twee kanten mee op kunt. Wil je een rustgevende Ibiza sfeer in je interieur creëren (Ook wel Boho genoemd)? Kies dan een neutrale basiskleur en combineer dit met groene accenten. Planten zij daar ideaal voor, maar ook accessoires met een groene tint en een tropische print combineer je hier super mooi bij.

Is dit je te braaf en wil je meer lef in je interieur? Ook dat kan! Leef je uit met tropische printjes en behang bijvoorbeeld een muur met een uitgesproken behang. Of ga je helemaal te buiten aan kleurrijke accessoires zoals tropische souvenirs of een kleurrijk aztec tapijt.

Tips en inspiratie voor een Bohemian woonstijl

01

Het kleurenpalet

Het kleurenpalet van de Bohemian woonstijl is alles behalve saai, je kunt er namelijk alle kanten mee op. Van warme specerijkleuren zoals okergeel, oranje en bruin tot de donkere groen-, zwart- en blauwtinten. Of leef je uit met de felle kleuren rood, roze of azuurblauw. Alles kan en alles mag.

Net vertelde ik je al over de twee uitersten, rustgevend en uitgesproken, van de Bohemian stijl. Wil je de inrichten van je huis rustig houden? Begin met een rustige basiskleur en voeg een paar kleuraccenten toe.

Ga jij voor uitgesproken? Pak het dan groots aan met een opvallend kleurenpalet en laat deze zowel terugkomen in de kleuren van de muren en de meubels.

Wees niet bang om verschillende kleuren en patronen met elkaar te combineren, het geeft je Bohemian interieur juist een frisse en eigenzinnig karakter.

02

Meubels & accessoires

Als er een ding is dat niet in een Bohemian inrichting mag ontbreken zijn het meubels en accessoires van natuurlijke materialen zoals hout, riet en rotan. En eigenlijk items met een verhaal ook niet ontbreken.

Bijvoorbeeld dat mooi houtgesneden beeldje dat je van een rondreis door Zuid-Afrika mee naar huis genomen hebt of die oude dekenkist die je van je oma gekregen hebt. Allemaal mooie herinneringen die een speciaal plekje in je huis verdienen.

03

Mix en match materialen, kleuren en stijlen

Buiten de lijntjes kleuren en van de gebaande paden wijken, zijn belangrijke kenmerken van de Bohemian woonstijl.

‘Rare’ combinaties zijn eigenlijk niet mogelijk. Tropische planten combineren prachtig met een zacht schapenvel en een fluwelen bank. En dat antieke kastje van je overgrootmoeder staat prachtig op dat kleurrijke kleed dat je op de souk in Marrakech kocht. Al die verschillende combinaties, die smeltkroes van culturen, maken de Bohemian woonstijl zo uniek.

De Bohemian woonstijl, iets voor jou?

Nu je weet wat de Bohemian woonstijl is, ben ik wel heel benieuwd of jij hier helemaal blij van wordt? Hoe mooi ik deze woonstijl bij een ander in huis vind, industrieel en minimalistisch, dat past beter bij mij.

 

En jij, wat is jouw favoriete woonstijl? Of heb je die nog niet, dat kan natuurlijk ook. Dan heb ik een leuke tip voor je: doe deze woonstijltest van Sanne en binnen no time weet je wat jouw unieke woonstijl is.

Meer inspiratie

Ontdek jouw ideale omgeving met Human Design: Kitchen Environment

In de wereld van Human Design zijn er zes verschillende soorten omgevingen, en één ervan past het beste bij jou. Als je je bevindt in een omgeving die bij je …

Human Design: De hype of de toekomst?

Binnen de zakelijke wereld zie je steeds vaker dat Human Design (BG5) wordt toegepast, maar dan met termen die beter passen bij de nuchtere Nederlandse cultuur. De aangepaste terminologie maakt …

Deconditioneren: Hoe Doe Je Dat?

Deconditioneren: Hoe pak je dat aan? Ben je helemaal klaar met het gevoel dat je geleefd wordt door de verwachtingen van anderen? Verlang je ernaar om dichter bij je ware zelf …

ZOMERSALE! 80% KORTING OP DE INTERIEURCURSUS

Profiteer deze zomer van een MEGA korting op de interieurcursus Interior by Design en ga zelf aan de slag met je interieur. Betaal slechts 79,- euro i.p.v. 399,- euro