Feng Shui tips voor je interieur waar je blij van wordt

Feng Shui, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat is het precies en hoe kun je het toepassen in je eigen huis? Dat doe je zo: Feng Shui tips voor je interieur waar je blij van wordt!

Wat is Feng Shui eigenlijk?

Feng Shui is een meer dan 3000 jaar oude filosofie met als belangrijkste uitgangspunt (Feng = wind en Shui = water) dat je in je leefomgeving omringd met dingen waar jij écht blij en gelukkig van wordt. Alle interieur trends die de revue passeren zijn natuurlijk superleuk om te volgen, maar om ze elk seizoen in je interieur te verwerken is niet echt Feng Shui-proof.

Naast items waar je blij en gelukkig van wordt is deze oude filosofie er op gericht om een balans te vinden tussen alle natuurlijke en niet natuurlijke (alles wat door de mens gemaakt is) elementen.

Kijk maar eens in je eigen interieur, hoeveel niet natuurlijke elementen staan er wel niet in je huis? Dat kan voor een aardige disbalans zorgen, waardoor je je weer minder blij en gelukkig in je eigen huis kunt voelen.

5 x Feng Shui tips voor je interieur

Voordat ik me in dit onderwerp verdiept had dacht ik dat ik mijn hele interieur over de kop moest gooien om de boel een beetje Feng Shui-proof in te richten. Boy o boy, zat ik er even naast. Met deze Feng Shui tips breng je heel makkelijk meer happiness en rust in je interieur aan.

01

Let the light shine

In een lichte ruimte voel je je fijner dan in een donkere ruimte, of niet soms? Dus gooi open die gordijnen, zet niet te veel prullaria in de vensterbank en laat het natuurlijke daglicht zoveel mogelijk je huis in vloeien. Ben jij niet een lucky bird met veel natuurlijk daglicht in je huis? Voeg dan een serie lampen aan je interieur toe en gebruik hierbij zo veel mogelijk zacht en gedimd licht. Ook kaarsen vergroten je happiness-gevoel dus leef je heerlijk uit en zet in elke kamer een paar kaarsen neer.

02

Speel met vijf elementen

Om een ruimte fijn te laten voelen is het belangrijk dat je de vijf elementen hout, vuur, aarde, metaal en water er in de juiste verhouding in terug laat komen. Als je bijvoorbeeld veel aarde elementen in je slaapkamer hebt staan geeft dit vaak een muf gevoel en veel elementen van metaal geven juist weer een onrustig gevoel. De kunst is dus dat je alle elementen in de juiste balans in een ruimte laat terugkomen.

03

Groene planten

Groene planten in je interieur hebben niet alleen een positief effect op je humeur, ze werken ook nog eens luchtzuiverend. Twee vliegen in een klap slaan, zo noemen ze dat toch? Ben jij, net zoals ik, niet gezegd met groene vingers? Maak het jezelf dan vooral niet te moeilijk en kies dan voor een paar ‘onderhoudsvriendelijke planten’ zoals de Monstera, een Aloë Vera of een Yucca. Wil je weten welk type plant het beste bij je woonstijl past? Check het hier!

Haal je regelmatig een mooi boeket bloemen in huis? Let er dan op dat je de uitgebloeide bloemen op tijd weghaalt, deze hebben namelijk een negatief effect op je humeur. Of je kiest gewoon een prachtig boeket droogbloemen. Dat is helemaal hip tegenwoordig en super onderhoudsvriendelijk ;).

04

speel met spiegels

Optisch meer ruimte creëren; dat is het effect dat je wilt bereiken. Grote spiegels hebben de voorkeur boven een serie kleine spiegels. Dit omdat kleine spiegels de vrije energiestroom kunnen doorbreken. En er is nog een hele makkelijke manier om optisch meer ruimte in je huis te creëren: ga een middagje opruimen! Een opgeruimd huis levert je meer ruimte en een serene sfeer op.

05

Zacht en comfortabel

Een sfeervol en warm huis met een comfortabele bank vol zachte kussens nodigt echt uit om helemaal tot rust te komen. En dat gevoel is het laatste dat je krijgt als je een kil, koud en klinische kamer binnenloopt. Zachte materialen zoals een gebreide plaid, schapenvachtjes en fluwelen kussens zijn ideaal om meer comfort en zachtheid in je interieur toe te voegen.

Is jouw huis een weerspiegeling van jezelf

‘Zoals je huis is, zo ben jij ook en zoals jij bent, zo is je huis’, is een bekende Chinese uitspraak is. En weet je, ik kan me hier eigenlijk wel helemaal in vinden. Rust, licht en ruimte; dat vind ik zelf belangrijk en dat zie je terug in mijn interieur. Bij deze interieur stijl voel ik me fijn en blij, dus wat dat betreft vloeit er al aardig wat Feng Shui door mijn huis. En jij, is jouw huis een weerspiegeling van wie jij bent als persoon? Of kan je huis nog wel een paar van deze Feng Shui tips gebruiken?

Twijfel je nog welke woonstijl er überhaupt het beste bij je past? Doe dan deze woonstijltest van Sanne en binnen no time weet je wat jouw unieke woonstijl is.

Meer inspiratie

Ontdek jouw ideale omgeving met Human Design: Kitchen Environment

In de wereld van Human Design zijn er zes verschillende soorten omgevingen, en één ervan past het beste bij jou. Als je je bevindt in een omgeving die bij je …

Human Design: De hype of de toekomst?

Binnen de zakelijke wereld zie je steeds vaker dat Human Design (BG5) wordt toegepast, maar dan met termen die beter passen bij de nuchtere Nederlandse cultuur. De aangepaste terminologie maakt …

Deconditioneren: Hoe Doe Je Dat?

Deconditioneren: Hoe pak je dat aan? Ben je helemaal klaar met het gevoel dat je geleefd wordt door de verwachtingen van anderen? Verlang je ernaar om dichter bij je ware zelf …

ZOMERSALE! 80% KORTING OP DE INTERIEURCURSUS

Profiteer deze zomer van een MEGA korting op de interieurcursus Interior by Design en ga zelf aan de slag met je interieur. Betaal slechts 79,- euro i.p.v. 399,- euro