fbpx

Groen in je interieur geeft je interieur niet alleen veel sfeer, groene planten hebben ook een positief effect op je humeur en ze brengen diverse gezondheidsvoordelen met zich mee. Én voor iedere woonstijl is er een ideale plant. Nieuwsgierig welke plant jouw interieur meer sfeer en positiviteit brengt? Lees dan snel even verder.

Het positieve effect van groen in je interieur

De kleur groen geeft je interieur niet alleen heel veel sfeer, uit onderzoek blijkt ook dat groene planten:

  • zorgen voor een betere concentratie, wat weer goed is voor je productiviteit. Planten zijn dus ideaal als je veel thuiswerkt;
  • je stresslevel verlagen;
  • helpen tegen een depressie;
  • een luchtzuiverende werking hebben.

Ook kun je planten goed inzetten om ruimtes te scheiden of hoekjes mee op te vrolijken. Kortom, planten zorgen voor een ontspannen sfeer én ze brengen leven in je huis.

Voor iedere woonstijl de ideale plant

Bohemian woonstijl

Vrolijke kleuren en retroplanten passen heel goed bij de bohemian woonstijl. Denk aan hangplanten voor het raam of in geknoopte touwen aan het plafond.

Aloë Vera past perfect bij een landelijk sfeer of bij Urban modern.

Urban jungle en industriële woonstijl

De Urban jungle woonstijl staat natuurlijk vol met exotische planten. Als je van de minimalistische woonstijl houdt en een basic interieur, kun je gaan voor de Maori plant. Het is een plant met piepkleine blaadjes aan kronkelige steeltjes. Perfect voor een minimalistische uitstraling. De cactus past perfect bij de stoere industriële stijl.

Planten en stekken

Heb je al een lijstje gemaakt van planten die passen bij jouw woonstijl? Dan heb ik een super leuk adres voor je waar je je ‘groene slag’ kunt slaan. Tessa, de Crazy Plantlady, verkoopt zowel on- als offline (in de Verkoopfabriek in Groningen) planten. In de warmere maanden verkoopt Tessa in de verkoopfabriek planten. Online verkoopt Tessa vaak de wat bijzondere stekken of planten zoals de Monstera Variegata, Philodendron Pink Princess en Philodendron White princess. Op haar Instagram-account post ze met regelmaat een foto’s van planten die ze te koop aanbied.

Het stylen van planten

Nu je weet welke planten er bij je woonstijl passen en waar je leuke planten kunt kopen is het natuurlijk ook handig om te weten hoe je ze in je interieur stylet. Met een grote plant die tot je plafond reikt creëer je een groots effect. Je kunt ook gaan voor een plant in een grote en hoge pot met een toffe kleur om een hoekje in je huis op te leuken. Wil je een Urban jungle effect creëren? Groepeer dan een aantal planten bij elkaar of laat elke plant alleen schitteren.

Op Pinterest heb ik een bord gemaakt waarop je kunt zien hoe je planten kunt inzetten om meer groen in je interieur aan te brengen en hoe je een gezellige sfeer neer kunt zetten. Klik hier voor meer inspiratie.