Interieurplan maken

Als je met je interieur aan de gang gaat is het maken van een moodboard ook een van de eerste dingen die je moet doen. Ja je leest het goed, een interieurplan maken is een must.

Als je namelijk niet precies weet wat je voor ogen hebt, is de kans groot dat het niet wordt zoals je van te voren had gehoopt en houd je er een ontevreden gevoel aan over. Dat is jammer en helemaal niet nodig.⁠ Maar wat is een moodboard precies en waar begin je? Ik leg het je graag uit.

Wat is een moodboard?

Een moodboard wordt ook wel een sfeerbord genoemd. Je brengt de sfeer in kaart die je wilt dat je woonkamer uitstraalt.

Het verschil met een visionboard is dat deze vaak wordt gebruikt om persoonlijke doelen in kaart te brengen. Een moodboard is een visuele presentatie of collage die vaak bestaat uit foto’s of teksten.

Iedereen wil een gezellige en warme uitstraling van de woonkamer. Maar wat voor de een gezellig en warm is, is voor de ander koud en kil.

Een moodboard is ideaal om in kaart te brengen wat voor jou gezellig en warm is.

De kracht van visualiseren

Visualiseren is het vertalen van gedachten naar beeld. Als je denkt aan je droomhuis zie jij waarschijnlijk precies voor je hoe het eruitziet. Je weet je waarschijnlijk ook precies voor te stellen hoe je wilt dat je huis er NIET uit komt te zien.

Je droomhuis omschrijven is lastiger dan het in kaart te brengen middels beeld. Beelden spreken voor zich.

Door jouw moodboard te laten zien aan anderen en er over te praten wordt jouw visualisatie nog sterker.

Vragen van de ander kunnen je helpen om het beeld nog concreter te maken, net zolang tot je precies in kaart hebt gebracht wat je wilt.

Tijdens De Thuisstylist Expertmethode ga je ook een krachtige visualisatie oefening doen. Deze oefening zorgt er, samen met andere opdrachten, voor dat jouw droominterieur super concreet wordt. Dit is belangrijk want een moodboard is de basis van je interieurplan. 

Hoe maak je een moodboard?

Er zijn verschillende methoden om een moodboard te maken. Dit kan zowel online als lekker oldskool knippen en plakken. Er zijn verschillende websites om online een moodboard te maken. Pinterest is de meest bekende. Het is een gratis tool die eenvoudig te gebruiken is op je mobiel en je computer.

01

Papier

Er zijn natuurlijk ontzettend veel mogelijkheden waar a

Als je ervoor kiest om te knippen en plakken ben je vaak gerichter bezig omdat je niet makkelijk iets kan wissen.

Het nadeel van papier is dat je beperkt bent tot het aantal tijdschriften dat je voorhanden hebt en dat hierin niet altijd de stijl staat die jij mooi vindt. Bovendien zijn tijdschriften niet goedkoop en je hebt er al gauw een aantal nodig als je een beetje wilt variëren qua plaatjes.

Het voordeel van papier is dat je er echt de tijd voor neemt en helemaal kunt opgaan in het knip- en plakwerk, waardoor je heerlijk tot rust komt.

Nog een bijkomend voordeel is dat je het moodboard daadwerkelijk in je handen hebt en overal waar je maar wilt kunt neerzetten in huis. Hierdoor word je er vaker aan herinnerd en versterkt dit het visualisatie proces.

die speelplek komt. Bij veel mensen is dit gewoon in de woonkamer, heel gezellig wanneer je kinderen lekker bij je in de buurt zijn en je ook nog een oogje in het zeil kan houden. Een aparte speelkamer is natuurlijk super de luxe, je kan de deur achter je dicht trekken en je ziet de rommel niet meer. Maar ook dan is het voor jezelf en de kinderen toch fijn om een stijlvolle speelkamer te hebben.
Iedereen wordt toch gelukkiger van een mooi behangetje of muurschildering, stijlvolle meubels, leuke mandjes en kleur in de speelkamer, dan van een steriele witte ruimte met een ratje toe aan meubels en bezaaid met speelgoed? Nou ik wel!!

02

Pinterest

Pinterest is een gratis online tool waarmee je eenvoudig een moodboard kunt maken. Zo heb ik er al tientallen moodboards gemaakt, kijk hier maar eens.

Pinterest geeft je ideeën op basis van je pins waardoor je heel snel, veel afbeeldingen kunt verzamelen, dat is absoluut een voordeel.

Het voordeel is dat je je moodboard altijd bij de hand hebt, hierdoor voorkom je impulsaankopen tijdens het shoppen.

Het nadeel is dat je in een soort van loop terechtkomt als je steeds dezelfde soort afbeeldingen pint. Pinterest onthoudt namelijk wat jij mooi vindt en geeft je daarvoor suggesties. Het gevaar is dat je zo een uur aan het pinnen bent zonder dat je het doorhebt.

Door de inspiratie-overload loop je de kans dat je het overzicht kwijtraakt waardoor je keuzestress krijgt en dat kan verlammend werken.

Dit hoeft niet zo te zijn‼️⁠⁠

Is het voor jou herkenbaar dat je altijd 100.000 ideeën hebt, blijft het daarbij en krijg je ze maar niet uit je hoofd?

Dan is De Thuisstylist Expertmethode echt iets voor jou. Ik leer jou hoe jij jouw droominterieur omzet tot een concreet plan!

Bel me gerust voor meer informatie en lees hier alles over deze unieke methode!

Meer inspiratie

Dit is de betekenis van je incarnation cross

Wat betekent je incarnation cross nu eigenlijk? Dit is een vraag die jou misschien bezighoudt. Je verlangt naar inzicht in je levensdoel en jouw bijdrage aan de wereld. Jouw incarnatiekruis …

Zelfliefde: Een Reis naar Innerlijke Overvloed

Ontdek hoe een gesprek over geld en zelfliefde tijdens een Human Design-evenement leidde tot krachtige positieve veranderingen. Leer over de 10 Liefdespoorten in Human Design en hoe ze kunnen bijdragen …

Ik ging volledig voorbij aan mijn intuïtie en investeerde toch meer dan 2000 euro

Ik stop met interieurstyling. Je leest het goed! Ik kap ermee. En voordat je in de stress schiet, no worries, ik stop niet met ondernemen. Maar ik heb wel iets …

ZOMERSALE! 80% KORTING OP DE INTERIEURCURSUS

Profiteer deze zomer van een MEGA korting op de interieurcursus Interior by Design en ga zelf aan de slag met je interieur. Betaal slechts 79,- euro i.p.v. 399,- euro