Kleur in je interieur: Dit zijn dé kleuren trends najaar 2020

Dit zijn dé kleuren trend najaar 2020

Of je het nu leuk vindt of niet, de zomer maakt helaas al bijna plaats voor de herfst. Maar ik blijf positief: de herfst betekent tijd om lekker knus binnen te cocoonen! En het is de perfecte aanleiding om je interieur weer eens onder handen te nemen. Altijd leuk! Deze laatste maanden van 2020 vragen er gewoon om, om veel warmte en gezelligheid in je huis te halen. Ben je benieuwd wat dé kleuren trends van  najaar 2020 zijn? Ik vertel het je graag. Ik geef je alvast een kleine sneak peak: het wordt een heel kleurrijk najaar! 

Mini make-over

Zelf vind ik de wisseling van de seizoenen een heerlijk ‘excuus’ om mijn interieur van een nieuwe look te voorzien. Met een paar kleine aanpassingen verander je namelijk heel makkelijk de sfeer in je huis. Voeg bijvoorbeeld een andere kleur toe aan je interieur et voilà; je interieur oogt gelijk heel anders. Meer dan een mini make-over heb je dan ook niet nodig om een knusse en gezellige sfeer in je huis te halen. Wil je weten hoe je kleuren het beste kunt combineren? Lees HIER dan verder.

Kleuren trends najaar 2020

Ik ben helemaal in de mood om mijn interieur een mini make-over te geven. Maar wat zijn de kleuren trends dit najaar? Ik zocht het voor je uit: dit zijn dé kleurentrends voor 2020!

Kleur, kleur en nog meer kleur

Je hele woonkamer in één kleur verven of de wanden met een felgekleurd printje behangen is dé nieuwe trend dit najaar. Het klinkt best uitdagend, wat jij? Vorig seizoen begonnen we heel voorzichtig met één gekleurde wand, dit najaar pakken we uit met nog veel meer kleur. Het najaar 2020 staat in het teken van kleur, kleur en nog meer kleur in je interieur. Warme kleuren zoals okergeel, donkergroen, roestbruin  en grijstinten zijn de kleuren trends dit najaar. Vind je het compleet schilderen of behangen van je huis in een warme kleur een beetje too much? Voeg dan een paar leuke accessoires in een trend kleur toe. Je zult zien dat je hiermee gelijk heel veel warmte en sfeer in je huis creëert. 

Trend kleur: okergeel

Okergeel is misschien niet gelijk de eerste kleur waar je aan denkt als je je kamer wilt omtoveren naar een heerlijke knusse plek om te cocoonen. Maar waarom ook niet? Naast dat okergeel een vrolijke en warme kleur is staat de kleur ook voor optimisme, creativiteit en energie. Zo zou de kleur je hersenen activeren en je wordt er ook nog eens actief van.

Trend kleur: donkergroen

Groen heeft niet alleen een positief effect op je humeur, de natuurlijke kleur heeft ook een rustgevend effect en staat voor prilheid, versheid en frisheid. Met een donkergroene kleur in je interieur stap je niet alleen vanuit een ontspannen sfeer de deur uit, het geeft je ook een heerlijk ‘welkom thuis-gevoel’. Wil je niet gelijk je hele woonkamer in een donkergroene kleur schilderen of behangen? Voeg dan wat accessoires, bijvoorbeeld kussens, plaids of een paar kaarsen, met een donkergroene kleur toe aan je interieur. Of koop een paar grote groene planten, dat brengt gelijk ook een fijne positieve vibe in je huis. 

Trend kleur: roestbruin

Roestbruin is een kleur die je dit najaar veel zult zien. Deze diepe en warme kleur wordt ook gezien als oranjebruin omdat het een combinatie van de kleuren oranje en bruin is. Eigenlijk zegt de naam oranjebruin al genoeg 😉 Roestbruin wordt vaak in combinatie met een andere kleur gebruikt in het interieur. Roestbruin combineer je supermooi met de kleuren donkergroen-, okergeel-, blauw-, beige- en grijstinten. 

 

Trend kleur: grijs

Grijs een suffe en saaie kleur? No way! Fifty Shades of Grey… dat zegt wel genoeg toch? Grijstinten waren al een trend en deze zet zich dit najaar nog even voort. Op zich heel logisch want grijs is een neutrale kleur. Je combineert het heel sfeervol met warme kleuren als okergeel, donkergroen en roestbruin. Je ziet deze kleur vooral terug in muurverf en meubels, maar ook in textiel en tapijten.

 

Wat is jouw favoriete kleur?

Wat mijn favoriete kleur in mijn interieur is? Mijn woonstijl kan ik denk ik het beste omschrijven als een combinatie van minimalistisch, natuurlijke materialen en de kleur groen. Wil je weten welke woonstijl het beste bij jou past? Doe dan nu de woonstijltest. Mijn favo kleur is groen! En jij, welke kleur gebruik jij het meeste in jouw interieur?

Liefs, Lianne

Wil jij eindelijk wel eens weten hoe je de juiste kleur voor je interieur kiest? Lees dan hier verder.

Lianne Smid

Is dol op fitness, fashion, beauty & interieur, mag je ’s nachts wakker maken voor een stuk ananas, heeft nooit genoeg gympen in de kast staan en wil altijd nog eens een marathon (het liefst die van New York) lopen. Grootste valkuil? Een gezonde balans vinden in sporten en eten. Meer blogs van me lezen: llianne.com of volg me op Instagram.

Meer inspiratie

Ontdek jouw ideale omgeving met Human Design: Kitchen Environment

In de wereld van Human Design zijn er zes verschillende soorten omgevingen, en één ervan past het beste bij jou. Als je je bevindt in een omgeving die bij je …

Human Design: De hype of de toekomst?

Binnen de zakelijke wereld zie je steeds vaker dat Human Design (BG5) wordt toegepast, maar dan met termen die beter passen bij de nuchtere Nederlandse cultuur. De aangepaste terminologie maakt …

Deconditioneren: Hoe Doe Je Dat?

Deconditioneren: Hoe pak je dat aan? Ben je helemaal klaar met het gevoel dat je geleefd wordt door de verwachtingen van anderen? Verlang je ernaar om dichter bij je ware zelf …

ZOMERSALE! 80% KORTING OP DE INTERIEURCURSUS

Profiteer deze zomer van een MEGA korting op de interieurcursus Interior by Design en ga zelf aan de slag met je interieur. Betaal slechts 79,- euro i.p.v. 399,- euro