Zo pas je een landelijke woonstijl toe in je huis

Warmte, gemoedelijk en gezelligheid; dat is precies wat een landelijk interieur uitstraalt. Het gevoel dat deze woonstijl oproept is dan ook precies de reden waarom het zo’n geliefde woonstijl is. Want we willen ons toch allemaal thuis in ons eigen huis voelen? Wil jij dit aangename gevoel in je huis creëren? Zo pas je een landelijke woonstijl toe in je huis!

Natuurlijke materialen

Een van de makkelijkste manieren om een landelijke woonstijl ik je huis te creëren is het toevoegen van meubels en accessoires die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Het buitenleven en nostalgie staan namelijk centraal bij deze woonstijl. De meubels hebben een een ruwe, brocante look en zijn vaak donker van kleur. Woon je toevallig in een huis waar de draagbalken nog zichtbaar zijn; show them! Ze passen perfect bij deze woonstijl. Wat eigenlijk ook niet bij deze woonstijl mag ontbreken is een enorme bank met ronde vormen, enorme kussen en losse flappen van de hoes aan de onderkant. Zo’n bank straalt een en al warmte en gezelligheid uit.

Landelijke woonstijl DIY: oude look creëren

Houten kasten die kleine beschadigingen hebben of er oud uitzien passen ook heel goed bij deze woonstijl. Wist je dat je zelf meubels heel makkelijke zo’n oude look kunt geven? Bij de Kringloopwinkel kun je vaak wel goedkoop wat meubels op de kop tikken en met wat schuurpapier en eventueel wat whitewash en/of beton look verf maak je heel makkelijk een super leuk item voor in je interieur. Het ziet er authentiek uit en tegelijkertijd bespaar je een hoop geld.

Sfeervolle accessoires

Accessoires die gemaakt zijn van katoen, riet, wol en linnen zijn veelgebruikte materialen binnen de landelijke woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan een grote rieten mand met een schapenvacht of een paar rietpluimen of een gedroogde berenklauw in een mooie vaas met een betonlook.

Het kleurgebruik bij een landelijke woonstijl

Een landelijke stijl bevat vaak zowel lichte als donkere kleuren. Oudroze en groen zijn typisch kleuren die bij deze stijl passen. Hou je van meer kleur, dan kun je deze stijl ook prima combineren met bijvoorbeeld schilderijen in oranje of rood.

 

Wat is jouw favoriete woonstijl?

En, is een landelijke woonstijl iets voor jou? Of gaat jou voorkeur uit naar bijvoorbeeld een Industriële of Scandinavische woonstijl? Laat het me weten in een reactie hieronder, ik ben benieuwd!

Tip: Doe de woonstijltest en kijk voor meer wooninspiratie ook zeker even op mijn Pinterest account

Meer inspiratie

Ontdek jouw ideale omgeving met Human Design: Kitchen Environment

In de wereld van Human Design zijn er zes verschillende soorten omgevingen, en één ervan past het beste bij jou. Als je je bevindt in een omgeving die bij je …

Human Design: De hype of de toekomst?

Binnen de zakelijke wereld zie je steeds vaker dat Human Design (BG5) wordt toegepast, maar dan met termen die beter passen bij de nuchtere Nederlandse cultuur. De aangepaste terminologie maakt …

Deconditioneren: Hoe Doe Je Dat?

Deconditioneren: Hoe pak je dat aan? Ben je helemaal klaar met het gevoel dat je geleefd wordt door de verwachtingen van anderen? Verlang je ernaar om dichter bij je ware zelf …

ZOMERSALE! 80% KORTING OP DE INTERIEURCURSUS

Profiteer deze zomer van een MEGA korting op de interieurcursus Interior by Design en ga zelf aan de slag met je interieur. Betaal slechts 79,- euro i.p.v. 399,- euro