Binnenkijken in een oudroze babykamer met okergele accenten

In tegenstelling tot onze zoon Tygo, die een stoere zwarte babykamer kreeg, heeft onze dochter een zoete oudroze babykamer met okergele accenten gekregen. Een opvallende kleurcombinatie die ik baseerde op een plaid die ik al eens eerder kocht bij trendhopper. Houd je ook van vrolijk en kleurrijk? Dan kan je met deze inspiratie voor een oudroze babykamer helemaal los!

Een roze Nijntje

Toen we ontdekten dat we een meisje kregen kon ik mijn oren niet geloven. Door een eerdere miskraam en een buitenbuitenbaarmoederlijke zwangerschap kon ik het eerste trimester niet echt genieten van mijn zwangerschap. De verloskundige rade een pretecho aan. Door de baby vaker te zien werd ik vast zelfverzekerder. Ik vond het een goed idee. Gezien ik toch op een jongetje rekende keek ik er vooral naar uit om even weer een glimp op te vangen van ons tweede wonder. We lieten op een kaartje schrijven wat het werd en zochten twee knuffels uit waarvan er een werd ingepakt. Dat Tygo uiteindelijk een roze Nijntje uitpakte had ik nooit verwacht! We konden ons geluk niet op!

De styling van oudroze babykamer

En ik kon de babykamer inrichten met mijn favoriete kleur: roze! Via Behangkoopjes.nl scoorde ik het oudroze behang (BN Wallcoverings Atelier 219507). De rest van de wanden heb ik wit gehouden om de rust en het evenwicht in de kamer te behouden. Het ledikantje en de ladekast (INADAS) kochten we bij IKEA. De ladekast voorzag ik van andere kastknoppen (ook van IKEA) en verfde ik in een andere kleur.

Wandcirkels: ideaal om te stylen

De wandcirkel Dierenvrienden in het bos bestelde ik bij wall-art. Ze hebben heel veel verschillende wandcirkels waar je eindeloos mee kunt stylen. Je kunt kiezen voor behang, een zelfklevende wandcirkel of voor een houten variant zoals ik heb gedaan.

Omdat het niet handig is om een brede plank boven de commode te hebben, koos ik voor de kruidenrekjes van IKEA. Eén kruidenrekje heb ik op de kop gehangen zodat ik ruimte heb om kleertjes op te hangen. De rest van de kruidenrekjes heb ik gestyled met leuke accessoires.

Een alternatief voor de Muuto Dots wandhaken

De oudroze babykamer is slechts 6m2 is en daarom is er geen ruimte voor een hangkast. Maar omdat ik toch graag haar mooiste jurkjes wil ophangen heb ik ervoor gekozen om wandhaken op te hangen. De populaire Muuto Dots vond ik aan de prijzige kant dus ging ik op zoek naar een goedkoper alternatief. Waar ik deze vond en hoe ik hier mijn eigen draai aan gaf lees je hier.

De rotanschommelstoel (Atelier Bébé) stond eerder bij onze zoon op de kamer en komt ook nu weer goed van pas. De hoek stylde ik af met kruidenrekjes van IKEA, een jutte rond vloerkleed van de Kwantum en uiteraard het plaid waarop ik het kleurenpalet van de babykamer inspireerde.

Wil je meer foto’s van de oudroze babykamer zien?
Dat kan! Neem dan hier een kijkje!

Meer inspiratie

Human Design: Het werkt echt!

“Energie, dat klinkt zo vaag.” Maar stel je dit eens voor: stapte je ooit een bijeenkomst binnen en voelde je direct de positieve energie die in de lucht hing? Of …

Starten met Human Design begint hier

Ben je net begonnen met Human Design en voelt het als een doolhof? Voel je je onzeker over de juiste weg, of twijfel je of je meteen het diepe moet …

‘Energie’, ‘aura’s’ en horoscopen eerder komisch en een tikkeltje zweverig

Het woord ‘energie’ doet jou rollen met je ogen, en aura’s lijken eerder zweverig dan zinvol. Horoscopen zijn voor jou eerder komisch dan informatief, en Human Design wekt een vergelijkbaar …

ZOMERSALE! 80% KORTING OP DE INTERIEURCURSUS

Profiteer deze zomer van een MEGA korting op de interieurcursus Interior by Design en ga zelf aan de slag met je interieur. Betaal slechts 79,- euro i.p.v. 399,- euro