Waarschijnlijk schuiven er dit jaar iets minder mensen aan je paastafel, maar dat maakt de (voor)pret om je tafel mooi te versieren er wat mij betreft niet minder om. Vind je ook niet? Ga je dit jaar voor een simpel, zacht en basic look of ga jij voor een tafel vol vrolijk gekleurde paasdecoraties? Laat je heerlijk inspireren: dit zijn de paasdecoratietrends 2021!

Geef je interieur een voorjaarsboost

Yes het is lente en dat betekend dit jaar ook dat het al bijna Pasen is. Ik heb de voorjaarskriebels gelijk goed te pakken. Afgelopen weekend heb ik me heerlijk uitgeleefd op een ‘grote’ voorjaarschoonmaak en nu is het tijd om mijn interieur een voorjaarsboost te geven.

Sanne vertelde dat ze bij de Tuinland superleuke voorjaarsitems hebben, tja en als ik dat weet kan ik het niet laten om gelijk ook een afspraak bij ze te plannen. Wilgentakken, een grote bos tulpen, een boeket veldbloemen, een paar mooie nieuwe vazen en omdat ik er toch was kon ik het niet laten om gelijk ook wat paasdecoraties mee te nemen. Net als elk jaar zag ik dat er weer allerlei leuke paasdecoratietrends zijn. Kijk maar:

 

Paasdecoratietrends 2021: 3x leuke looks voor jouw paastafel

 

1. Scandinavisch: zacht & simpel

Een Scandinavische interieur is al jaren een populaire woonstijl. Op zich logisch want veel mensen vinden het na alle drukte buitenshuis fijn om thuis te komen in een rustige omgeving. Nu je dit weet verbaast het je vast niet dat je op een Scandinavische paastafel niet een overload aan paasdecoraties zult vinden. Een eenvoudig en lichtgekleurd tafellaken, een modern en simplistisch keramisch servies en een paar decoraties van natuurlijk materialen; meer heb je niet nodig voor een Scandinavische paastafel. Is jouw woonstijl industrieel? Dan paste deze Scandinavische paastafel er ook heel goed bij.

2. Playful living: intens & gedurfd

Intense en gedurfde vormen, patronen en kleuren; dat zijn de kenmerken van deze speelse trend. Een paastafel in deze stijl straalt een en al happiness, joy en geluk uit. Zeg nou zelf, dit gevoel krijg je toch gelijk bij de kleuren kanariegeel, (retro) oranje, grasgroen en fychsia?

Qua combineren van accessoires en woonitems is niks te gek; alles kan en mag zolang het plezier er maar van af spat. Denk aan geverfde paaseieren in alle kleuren van de regenboog, felgekleurde vaasjes met een of meerdere kleurrijke bloemen, vrolijk gekleurde donuts (ook leuk, en lekker, of zelf te maken), hang een discobal boven je eettafel en let the Easter party begin!

 

Wabi-sabi: perfect imperfect

Bye bye picture perfect, imperfect is ook perfect. Laat de boel even de boel, geniet van het moment en vind je geluk in kleine dingen. Dit zijn de belangrijkste elementen van deze uit Japan afkomstige (leef)stijl. Het kleurenpallet van Wabi-sabi bestaat uit verschillenden nude en diepe groen tinten. Deze kleuren combineren prachtig met natuurlijke materialen zoals hout, klei, steen, bamboe en steen. Hoe vertaal je deze stijl naar je paastafel?

Zet je paaseieren in robuuste. houten eierhouders, serveer de warme broodjes op een keramieken schaal en/of decoreer de paastakken of pampasgras in een grote vaas of doorleefde bloempot. En vergeet niet; het hoeft niet perfect te zijn, geniet van het moment en het samenzijn met de mensen die je dierbaar zijn.

 

Hoe ziet jouw paastafel eruit?

Weet jij al hoe jij je paastafel gaat decoreren? Of ga je de deur uit en schuif je gezellig bij iemand anders aan de paastafel, dat kan natuurlijk ook. Laat je het Sanne en mij weten in een reactie hieronder? We zijn benieuwd!

Vrolijk Pasen!

PS. Volg je Sanne al op Pinterest? Ik heb al aardig wat pins van haar bewaard… Enjoy!

10 Gouden tipsZo kies je kleur voor je interieur

Vind jij het ook zo moeilijk om een kleur te kiezen voor je huis? Schrijf je in voor de mailinglijst en ik deel mijn 10 gouden tips graag met je!