Pinterest moodboard

Charlotte Labee (Brain Balance) deelde een interessante post op Instagram over wat Black Friday met ons brein doet. Ze legt uit dat als je iets et korting koopt dat je brein beloningsdopamine- aanmaakt. Daar worden we blij van en het geeft een goed gevoel. Helaas is dat vaak van korte duur.

We zijn ontzettend gevoelig voor schreeuwerige reclame. We worden er onrustig van en krijgen een FOMO gevoel. En dat is geen prettig gevoel en dat willen we wegnemen door iets te kopen.

Onnodig spullen kopen voor in huis leidt tot een onsamenhangend geheel

Zo werkt het soms ook met aankopen doen voor je huis. Vol goede moed ga je naar de winkel om leuke woonaccessoires te kopen. Vooral die in de aanbieding lijken vast prachtig in huis. Of even gauw naar de Action want daar hebben ze echt wel leuke dingen voor heel weinig geld, toch?! Eenmaal thuis aangekomen is het, het nèt niet (Of wel als je een keer geluk hebt😇)

Zelf heb ik dit ook echt wel eens gehad. Tot dat ik een moodboard maakte alvórens ik iets ging aanschaffen. Dit geeft zoveel rust en overzicht en dat gun ik jou ook. Van daaruit kun je gericht aankopen doen. Alleen dát aanschaffen wat echt bij jou en je huis past. Geen onnodige spullen meer die samen geen geheel vormen. He he eindelijk een plan de campagne 😊.

Een Moodboard is de eerste en meest belangrijk stap voordat je aan de slag gaat met het (her)inrichten van je huis.

Zonder een Moodboard…

Wist je dat het maken van een moodboard ook nog een stress verlagend werkt? Dit komt omdat het je even uit je hoofd bent. Doordat je creatief bezig bent hoef je even niet na te denken.

Wil jij ook een warm en gezellig huis?

Iedereen wil een gezellige en warme uitstraling van de woonkamer. Maar wat voor de een gezellig en warm is, is voor de ander koud en kil. Een moodboard is ideaal om in kaart te brengen wat voor jou gezellig en warm is. Een moodboard is een visuele weergave van wat jij mooi vindt. Visualiseren is het vertalen van gedachten naar beeld.

Er zijn verschillende methoden om een moodboard te maken. Dit kan zowel online als lekker old school knippen plakken.

Als je ervoor kiest om fysiek een moodboard te maken, ben je vaak gerichter bezig. Je kunt niet zomaar een afbeelding wissen. Het nadeel van papier is dat je beperkt bent tot het aantal tijdschriften dat je voorhanden hebt. Het kan zijn dat de tijdschriften niet de stijl bevatten die jij mooi vindt. Het voordeel van papier is dat je er echt de tijd voor neemt en helemaal kunt opgaan in het knip en plakwerk. Hierdoor kom je tot rust. Nog een bijkomend voordeel is dat je het moodboard daadwerkelijk in je handen hebt. Je kunt het neerzetten waar je wilt.

Perfect Pinterest Moodboard

Er zijn verschillende websites om online een moodboard te maken. Pinterest is de meest bekende. Het is gratis tool die eenvoudig te gebruiken is op je mobiel en computer. Pinterest kun je heel goed gebruiken om een online een moodboard mee te maken.

Pinterest geeft je ideeën op basis van je pins waardoor je heel snel veel afbeeldingen kunt verzamelen, dat is absoluut een voordeel. Het gevaar is dat je zo een uur aan het pinnen bent zonder dat je het door hebt.
Je mobiel heb je vrijwel altijd bij de hand, dus ook je moodboard. Mocht je gaan winkelen dan kun je altijd je moodboard erbij pakken om te checken of het past binnen jouw woonstijl.

Voorkom miskopen, bespaar tijd en geld met een Moodboard

Bij iedere (aankoop)beslissing kan je terugvallen op je moodboard. Het helpt je om overzicht te houden en het scheelt je uiteindelijk tijd. Je kunt namelijk gericht aankopen doen waardoor je niet eindeloos winkels hoeft af te gaan. Dit kost negatieve energie en de kans is groot dat je alleen maar keuzestress krijgt en gefrustreerd raakt. Bovendien is de kans heel groot dat je thuiskomt met iets wat het nét niet is.

Leer in 5 stappen een Perfect Pinterest Moodboard maken
Ik begin nooit zomaar met iets te veranderen in huis. De eerste stap is altijd de sfeer en stijl in kaart brengen met een moodboard. Uiteraard is dit ook de eerste stap die ik samen met mijn klanten zet alvorens ik begin met een interieurontwerp. Een moodboard brengt je smaak en stijl concreet in beeld. Het is de basis van je interieurplan.
Met mijn onlinecursus ‘Perfect Pinterest Moodboard in 5 stappen’ leer ik jou hoe je Pinterest kan inzetten om een perfect Moodboard te maken.

Meer inspiratie

Ontdek jouw ideale omgeving met Human Design: Kitchen Environment

In de wereld van Human Design zijn er zes verschillende soorten omgevingen, en één ervan past het beste bij jou. Als je je bevindt in een omgeving die bij je …

Human Design: De hype of de toekomst?

Binnen de zakelijke wereld zie je steeds vaker dat Human Design (BG5) wordt toegepast, maar dan met termen die beter passen bij de nuchtere Nederlandse cultuur. De aangepaste terminologie maakt …

Deconditioneren: Hoe Doe Je Dat?

Deconditioneren: Hoe pak je dat aan? Ben je helemaal klaar met het gevoel dat je geleefd wordt door de verwachtingen van anderen? Verlang je ernaar om dichter bij je ware zelf …

ZOMERSALE! 80% KORTING OP DE INTERIEURCURSUS

Profiteer deze zomer van een MEGA korting op de interieurcursus Interior by Design en ga zelf aan de slag met je interieur. Betaal slechts 79,- euro i.p.v. 399,- euro