fbpx

Wil jij dat je huis een en al sfeer en gezelligheid uitstraalt? Ben jij gek op details, sierlijke vormen, klassieke elementen en brocante spullen? Zoek jij alle items in je interieur met zorg en liefde uit? Dan sluit de romantische woonstijl helemaal aan op jouw wensen! Of je nu in hart en nieren een romanticus bent of niet, om je interieur een romantische look te geven is makkelijker dan je denkt: tips & inspiratie voor een romantische woonstijl.

 

Een geliefde woonstijl

De romantische woonstijl is al jaren heel geliefd. En dat begrijp ik helemaal want deze woonstijl kun je niet alleen heel makkelijk toepassen in je slaapkamer maar in je hele huis!

 

Tips & inspiratie voor een romantische woonstijl

 

Het kleurenpalet

Het is misschien een inkoppertje, maar het kleurenpalet bestaat uit romantische kleuren. Als basis kleuren kun je hier bijvoorbeeld wit, crème en verschillende pastel-, grijs- en zandtinten voor gebruiken. Omdat je de basis heel rustig houdt is het wel heel leuk om voor je accessoires een verrassende kleur te kiezen. Accessoires in de kleur goud combineren er bijvoorbeeld verrassend leuk bij.

 

Meubels & accessoires

Antiek en klassiek; dat is kort gezegd de stijl van de meubels die bij deze woonstijl passen. Een mooie klassieke houten buffet- of vitrinekast, een grote stoffen bank vol met sfeervolle kussentjes en warme plaids of dekentjes. Kaarsen en bloemen zijn onmisbare items als het om accessoires gaat. Verder passen items zoals vazen, vloerkleden of bijvoorbeeld fotolijstjes met sierlijke en barokke elementen heel mooi in een romantisch interieur.

 

 

Mix en match woonstijlen

Je zou het misschien niet gelijk verwachten maar de romantische woonstijl kun je prima combineren met een industriële en/of een moderne woonstijl. Door wat elementen uit deze stijlen toe te voegen, creëer je een wat stoerdere en strakkere look & feel van je romantische interieur. Kijk maar eens binnen bij Sanne.

 

Is een romantische woonstijl jouw favoriet?

Heb jij veel romantische elementen in je interieur? Of is een landelijk, industriële of bijvoorbeeld een Scandinavische woonstijl jouw favoriet? Laat het me weten in een reactie hieronder, leuk!

Heb je nog geen idee wat jouw woonstijl is? Doe dan deze woonstijltest!