Creëer een Scandinavische woonstijl in 3 stappen

Houd jij van een authentiek, minimalistisch en functioneel interieur? En staat licht, een frisse uitstraling en het gebruik van natuurlijke materialen hoog op je woonwensenlijstje? Al deze kenmerken sluiten precies aan bij een Scandinavische woonstijl. Hoe pas je deze stijl toe in je eigen interieur? Zo creëer je een Scandinavische woonstijl in 3 stappen.

Rustgevend of uitgesproken?

Natuurlijke materialen, strakke lijnen en lichten kleuren… deze kenmerken zijn precies de redenen waarom de Scandinavische woonstijl een zee van rust uitstraalt.

Een extra leuke bijkomstigheid is dat deze elementen er ook nog voor zorgen dat een klein huis toch net een slag groter lijkt.

Hoe pas je deze rustgevende en simplistische woonstijl toe in je eigen interieur? Eigenlijk is het heel eenvoudig: alles draait om de kunst van het weglaten want voor een Scandinavisch woonstijl staat de regel ‘Less is more’ met stip op 1. Om het wat ‘praktischer’ te maken heb ik een paar basistips voor je.

Een Scandinavische woonstijl in 3 stappen:

01

Kies een neutraal kleurenpalet

Het kleurgebruik bij een Scandinavische woonstijl is er vooral op gericht om de kamer rust en openheid uit te laten stralen. Om dit effect te creëren worden vooral lichte en natuurlijke kleuren gebruikt, zoals wit in combinatie met diverse grijze en beige tinten, en soms in combinatie met de kleuren zwart of donkerbruin.

Is dit kleurenpalet iets te sober voor jou? Dan kun je dit heel eenvoudig oplossen door pasteltinten toe te voegen in je woonaccessoires of door een muur een accentkleur te geven.

02

Gebruik natuurlijke en duurzame materialen

Als ik aan Scandinavië denk is het eerste wat in me opkomt natuur. En eigenlijk ook IKEA, maar dat even ter zijde ;-). Scandinaviërs zijn zelf ook dol op deze overload aan natuur en dat zie je duidelijk terug in het interieur.

Hout, riet, rotan, jute, wol, dierenvachten en leer zijn (duurzame) materialen die je dan ook veel ziet terugkomen in een Scandinavische woonstijl. Qua vormgeving van de (design) meubels speelt praktisch en eenvoud de boventoon.

Al deze natuurlijk elementen tezamen geven je huis een heerlijke rustgevende en pure vibe. En natuurlijk materialen zijn vaak ook duurzaam; een mooie win-winsituatie als je het mij vraagt

03

Zorg voor voldoende licht

Omdat de Scandinavische landen vaak lange en donkere winters hebben, is alleen daglicht niet voldoende om voldoende licht in huis te creëren. Gelukkig is daar een hele eenvoudige oplossing voor: lampen! Of het nou een staande- of een hanglamp, spotjes of sfeervolle kaarsjes zijn; licht is licht!

04

Budget proof

Wist je dat je veel materialen die passen binnen een Scandinavische woonstijl voor weinig geld op de kop kunt tikken? Ja echt! Een trend is bijvoorbeeld het gebruik van pallets. Deze pallets kun je meestal goedkoop aanschaffen en na wat schuren en een laagje lak gebruiken als plankensysteem aan de muur. Leuk toch?!

Een Scandinavische woonstijl iets voor jou?

Zelf ben ik groot fan van deze interieur stijl. En jij, gaat jouw hart hier sneller van kloppen of is jouw woonstijl meer romantischUrban of bijvoorbeeld Industrieel? Laat je het Sanne en mij weten in een reactie hieronder? We zijn benieuwd!

Denk jij ‘YES ik word helemaal enthousiast van deze woonstijl!”? Bekijk dan Sanne’s Scandinavisch interieur bord op Pinterest en laat je heerlijk inspireren! 

Meer inspiratie

Dit is de betekenis van je incarnation cross

Wat betekent je incarnation cross nu eigenlijk? Dit is een vraag die jou misschien bezighoudt. Je verlangt naar inzicht in je levensdoel en jouw bijdrage aan de wereld. Jouw incarnatiekruis …

Zelfliefde: Een Reis naar Innerlijke Overvloed

Ontdek hoe een gesprek over geld en zelfliefde tijdens een Human Design-evenement leidde tot krachtige positieve veranderingen. Leer over de 10 Liefdespoorten in Human Design en hoe ze kunnen bijdragen …

Ik ging volledig voorbij aan mijn intuïtie en investeerde toch meer dan 2000 euro

Ik stop met interieurstyling. Je leest het goed! Ik kap ermee. En voordat je in de stress schiet, no worries, ik stop niet met ondernemen. Maar ik heb wel iets …

ZOMERSALE! 80% KORTING OP DE INTERIEURCURSUS

Profiteer deze zomer van een MEGA korting op de interieurcursus Interior by Design en ga zelf aan de slag met je interieur. Betaal slechts 79,- euro i.p.v. 399,- euro