Hoe verkoop je je huis voor een zo hoog mogelijke prijs?

Als je je huis wilt verkopen of dat wellicht van plan bent, dan wil je natuurlijk dat je huis zo veel mogelijk waard is, oplevert én snel verkocht wordt. Als verkoper kan je heel veel doen om een positief effect te creëren op de verkoopwaarde en snelheid van je huis. Dit is echt niet alleen afhankelijk van externe factoren wat veel mensen denken. Zoals bijvoorbeeld je makelaar of marktpositie. Wil jij snel je huis verkopen en ben je benieuwd hoe je dit kunt manifesteren? Ik vertel je graag wat jij kunt doen om je huis aantrekkelijker te maken voor de verkoop!

Waarom zou je tijd, geld en energie in je huis stoppen als je toch gaat verhuizen?

Het antwoord is heel simpel: het levert je namelijk altijd meer geld op! Als kijkers het gevoel krijgen dat er veel moet gebeuren haken ze sneller af. Ligt er wel een bod, dan is het zo €10.000,- minder. Terwijl investeren in het verkoopklaar maken van een woning nog geen €1.000,- hoeft te kosten. Door je huis instapklaar te maken kun je de noodzaak om te onderhandelen verkleinen. Natuurlijk wordt er in eerste instantie vaak minder geboden. Echter men is tegenwoordig bereid om meer te bieden als het huis voldoet aan de wensen. Daarom is het verstandig om je huis instapklaar te maken.

Een instapklare woning is ook populair, omdat het tegenwoordig moeilijker is om verbouwingen mee te financieren in de hypotheek. Kosten koper kan niet meer meegefinancierd worden. Dit betekent dat er flink wat eigen geld ingebracht moet worden. Door je huis instapklaar te maken zorg je ervoor dat nieuwe bewoners het zichzelf snel eigen kunnen maken met een relatief klein budget.

Houd je doel voor ogen

Houdt er wel rekening mee dat wat voor jou mooi, niet per se de smaak is van iemand anders. Uiteindelijk wil jij graag verhuizen en wil jij dat jouw huis zoveel mogelijk kijkers trekt. Daarmee heb je namelijk de meeste kans op een goed bod. Hoe meer kijkers er komen, hoe groter de kans op een goed bod. Dit is een kwestie van vraag en aanbod.

Snel je huis verkopen met deze 5 tips

Met deze 5 experttips kun je op een positieve manier de verkoopwaarde en snelheid van jouw woning verhogen:

01

Creëer ruimte

Ik kom regelmatig huizen tegen waar in ieder hoekje iets staat. Hierdoor lijkt het of er minder ruimte is dan er daadwerkelijk is. Dat is jammer want de meeste mensen zijn juist op zoek naar meer ruimte. Help kijkers om te laten zien dat jij ze dat kunt bieden. Ga met een kritische blik door je huis en vraag jezelf af of bijvoorbeeld dat ene kastje alvast naar de opslag kan of kan worden verhuisd. Meer opruimtips kun je HIER lezen.

02

Speel met licht

Ieder huis kent donkere hoeken. Donkere hoeken zorgen er ook voor dat een ruimte kleiner lijkt en zelfs benauwd kan aanvoelen. Je wilt voorkomen dat potentiële kopers dit gevoel krijgen. Wat je kunt doen is een spiegel ophangen in een donkere hoek of naast het raam. Spiegels weerkaatsen licht en zorgen daardoor voor een ruimtelijk gevoel.

03

Vermijd felle kleuren

Veel mensen hebben vaak een muur in de woonkamer in een andere kleur behangen of geverfd dan de rest van de ruimte. Dit kan natuurlijk supermooi staan en net dat beetje extra sfeer geven. Zorg er wel voor dat dit geen hele felle kleuren, drukke prints of motieven zijn. Deze leiden dan namelijk af van de ruimte zelf. Dus probeer dit te beperken. Lees dan HIER verder.

04

Cluster waardevolle spullen

Pak een aantal van jouw meest waardevolle spullen en zet deze bij elkaar op een mooie plek in huis. Op deze manier trek je meteen de aandacht van kijkers naar de aantrekkelijkste punten in jouw huis. Dit is belangrijk want je wilt immers dat kijkers verliefd worden op jouw huis zodat jij een mooi bod krijgt. Het voordeel is ook nog eens dat jij kunt genieten van je mooiste spulletjes zolang het verhuisproces duurt.

05

Creëer functies

Des te meer functies een huis heeft des te meer het waard is. Denk bijvoorbeeld aan het aantal slaapkamers. Stel dat jij vier slaapkamers hebt waarvan je er één hebt ingericht als rommelkamer. Als je dit op deze manier presenteert ziet een potentiële koper de functies én potentie van jouw huis niet. Dus maak van een slaapkamer ook echt een slaapkamer. Daarmee verhoog je de kans op een grotere doelgroep. En dus meer kijkers.

Houd je doel voor ogen

Houdt er wel rekening mee dat wat voor jou mooi, niet per se de smaak is van iemand anders. Uiteindelijk wil jij graag verhuizen en wil jij dat jouw huis zoveel mogelijk kijkers trekt. Daarmee heb je namelijk de meeste kans op een goed bod. Hoe meer kijkers er komen, hoe groter de kans op een goed bod. Dit is een kwestie van vraag en aanbod.

Meer inspiratie

Ontdek jouw ideale omgeving met Human Design: Kitchen Environment

In de wereld van Human Design zijn er zes verschillende soorten omgevingen, en één ervan past het beste bij jou. Als je je bevindt in een omgeving die bij je …

Human Design: De hype of de toekomst?

Binnen de zakelijke wereld zie je steeds vaker dat Human Design (BG5) wordt toegepast, maar dan met termen die beter passen bij de nuchtere Nederlandse cultuur. De aangepaste terminologie maakt …

Deconditioneren: Hoe Doe Je Dat?

Deconditioneren: Hoe pak je dat aan? Ben je helemaal klaar met het gevoel dat je geleefd wordt door de verwachtingen van anderen? Verlang je ernaar om dichter bij je ware zelf …

ZOMERSALE! 80% KORTING OP DE INTERIEURCURSUS

Profiteer deze zomer van een MEGA korting op de interieurcursus Interior by Design en ga zelf aan de slag met je interieur. Betaal slechts 79,- euro i.p.v. 399,- euro