Verhuistip: Waarom het maken van een planning belangrijk is als je gaat verhuizen

Voordat je daadwerkelijk dozen in gaat pakken voor je verhuizing is het belangrijk om een planning te maken. “Een planning maken?”, hoor ik je denken. “Daar heb ik geen tijd voor hoor”. Ik snap heel goed dat je bij verhuizen niet meteen denkt aan een planning. Toch is het maken van een goede planning mijn verhuistip nummer 1. Ben je benieuwd waarom het maken van een planning zo belangrijk is? Lees dan snel even verder, ik leg het je graag uit!

Verhuistip: Dit is waarom het maken van een planning zo belangrijk is

Rust en overzicht
Met een planning krijg je inzicht in hetgeen wat je moet doen en maak je het behapbaar. Hierdoor creëer je rust en krijg je weer lucht en controle over de situatie.

Tijd en ruimte voor leuke dingen
Je kunt met een gerust hart je dagelijkse activiteiten blijven doen. Er blijft zelfs tijd over dingen te doen die je leuk vindt. Dit kan allemaal omdat je plant en een overzicht hebt. Je weet precies wanneer hier ruimte voor is.

Efficiëntie
Doordat je precies weet wanneer je tijd hebt ingepland om in te pakken en op te ruimen creëer je focus. Focus zorgt ervoor dat je sneller en efficiënter te werk gaat.

Minder stress en druk
Als je geen goede planning hebt kan alles belangrijk lijken en krijg je het gevoel dat er van alles moet. Hierdoor ervaar je stress en druk. Dit kan zo hoog oplopen het overzicht volledig kwijtraakt en uiteindelijk besluit alles maar in dozen te gooien. Hierdoor kan je geen frisse start maken in je nieuwe huis.

Zelfvertrouwen
Mochten er onverwachte dingen gebeuren dan weet jij dat je dit aankan. Een goede planning geeft namelijk zelfvertrouwen en hierdoor laat jij je niet uit het veld slaan door onverwachtse gebeurtenissen.

Ja ja, dat weet ik allemaal wel!”, denk je vast. Maar doe je het ook?

Verhuizen is stressvol

Van tevoren denken we vaak: “Ik regel het wel, het komt allemaal wel goed, het zal vast wel loslopen”. Maar trap alsjeblieft niet in deze valkuil: verhuizen is stressvol!

De meeste mensen beginnen lukraak met inpakken zonder een plan. Elk vrij half uurtje dat er te vinden is, pakken ze een doosje in. Daar waar ruimte is worden spullen bij elkaar in een doos gepropt. Met als gevolg: geen overzicht. Ze weten niet meer wat is ingepakt en wat niet. Spullen raken kwijt en na de verhuizing kunnen ze niets terugvinden. De chaos compleet.

Ik kan je verzekeren dat het uiteindelijk meer energie kost als je gewoon maar ergens begint zonder plan dan even de tijd te nemen om een goede planning te maken.

Dus wil jij niet diegene zijn die:

  • weken tussen de verhuisdozen zit;
  • compleet het overzicht kwijt is;
  • niet meer weet wat is ingepakt en wat niet?

Maak dan een planning! Je bent straks minder tijd kwijt dan had gedacht. En hebt dus meer tijd over om leuke dingen te ondernemen.

De basis voor een goede planning:

De basis voor een goede planning is het maken van een braindump. Dat betekent letterlijk alles opschrijven wat er in je op komt. Daarna categoriseer en priorteer je alle acties (mindmap). Houd je acties in klein en wil niet te veel in één keer. Hiermee voorkom je dat je niet overweldigd raakt en uiteindelijk je actie niet afrondt.

Heb jij nog geen idee hoe je straks je nieuwe huis moet gaan inrichten?

Dan is de ideale indeling echt iets voor jou! Het enige wat jij hoeft te doen is mij de maten door te geven van je woonkamer en je meubels of upload een

Meer inspiratie

Ontdek jouw ideale omgeving met Human Design: Kitchen Environment

In de wereld van Human Design zijn er zes verschillende soorten omgevingen, en één ervan past het beste bij jou. Als je je bevindt in een omgeving die bij je …

Human Design: De hype of de toekomst?

Binnen de zakelijke wereld zie je steeds vaker dat Human Design (BG5) wordt toegepast, maar dan met termen die beter passen bij de nuchtere Nederlandse cultuur. De aangepaste terminologie maakt …

Deconditioneren: Hoe Doe Je Dat?

Deconditioneren: Hoe pak je dat aan? Ben je helemaal klaar met het gevoel dat je geleefd wordt door de verwachtingen van anderen? Verlang je ernaar om dichter bij je ware zelf …

ZOMERSALE! 80% KORTING OP DE INTERIEURCURSUS

Profiteer deze zomer van een MEGA korting op de interieurcursus Interior by Design en ga zelf aan de slag met je interieur. Betaal slechts 79,- euro i.p.v. 399,- euro