Bye, bye winter, hello new season: yes, het is voorjaar! Oh, wat heb ik me op dit moment verheugd. En niet alleen omdat de temperatuur stijgt en omdat de natuurlijk weer ‘wakker’ begint te worden. Bij dit nieuwe seizoen hoort een grote voorjaarsschoonmaak én het is tijd om mijn interieur weer eens flink onder handen nemen. Herkenbaar en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn dé woontrends voorjaar 2021!

 

 

Woontrends spotten op Pinterest

Dat je huis echt een thuis is vond ik altijd al belangrijk, maar in deze onrustige coronatijd waardeer ik mijn huis nog tig keer meer. Al die uren die ik nu thuis doorbreng wil ik er wel gezellig en comfortabel bij zitten.

Vandaar dat ik, en Sanne trouwens ook, nu uren op Pinterest zit te scrollen en te speuren naar de leukste, mooiste en meest verrassende woontrends. En die zijn er genoeg! Sanne en ik hebben onze favoriete woontrends voorjaar 2021 voor je verzameld. Laat je heerlijk inspireren en kijk gezellig mee!

Dit zijn dé woontrends voorjaar 2021

 

#1 Een statement piece

Met één in het oog springend item kun je je hele interieur gelijk een hele andere look and feel geven. Het enige wat je hoeft te doen is een statement piece kiezen, bijvoorbeeld een opvallend kunstwerk, een design meubelstuk of heel eenvoudig een enorme groene plant, en die zet je op een opvallende plek in je interieur. Zo zie je maar, zo makkelijk kan het stylen van je dus interieur zijn.

 

#2 Licht en zacht

Interieurstylist Groningen

Ik zei het net al, dat ik door de hele corona-situatie het thuis extra fijn wil hebben. En als ik zo om me heen kijk ben ik echt niet de enige. Deze trend sluit hier perfect bij aan: zachte stoffen en vormen, gecombineerd met lichte kleuren geven je een fijn gevoel. Precies het gevoel dat ik nu zo fijn vind. En toen ik de naam van deze trend las was ik helemaal opslag verliefd: Bright Bubble. Love this!

 

#3 Kleur bekennen

Gaat het bij de trend hierboven vooral om rust, deze trend staat daar haaks tegenover. Na een lange en redelijk koude (corona) winter zorgt deze trend voor vrolijkheid en leven in de brouwerij. Bij deze trend draait alles om het bekennen van kleur. Ga je voor knal rood, geel of blauw? Er zijn genoeg opvallende kleuren om uit te kiezen.

Deze kleurrijke trend kun je door het gebruik van typische accessoires uit de jaren ’90, zoals bijvoorbeeld de beroemde Ikea-foto van een knalrode roos, in je interieur verwerken. Nog even een tip van Sanne: bij de Tuinland hebben ze super popart-achtige schilderijen. Je kunt eenvoudig online een afspraak maken om te shoppen of je doet het gewoon lekker online! Check de Highlight ‘Trends’ op Sanne haar Instagram kanaal!

 

#4 De comeback van donkerblauw

Vertrouwen en rust, in combinatie met een luxe en koele vibe; dat is de invloed die de kleur blauw op je interieur heeft. Donkerblauw en voorjaar? Deze combinatie zag ik niet gelijk voor me totdat ik donkerblauw gecombineerd zag met warme kleuren en natuurlijke materialen: wauw een frisse en stoere look!

 

#5 Go green

Groen in je interieur was al een trend, en ook dit voorjaar mag je je weer helemaal overgeven aan the Go Green Fever. Of Urban Jungle Fever, het is maar hoe je het noemt. Ga bij voorkeur voor echte groene planten omdat ze een heerlijk lentegevoel geven, ze zijn goed voor de zuurstof in je huis en ze zijn ook nog eens goed voor je humeur. Heb je geen groene vingers? Tegenwoordig zijn er supermooie nepplanten te koop die bijna niet van echte te onderscheiden zijn.

 

Op wereldreis in je eigen huis

Of we dit jaar met z’n allen op vakantie kunnen gaan? Dat is nog even de vraag. Kun je niet wachten en wil je het liefst nu gelijk op reis dan is deze woontrend voorjaar 2021 echt iets voor jou. Met deze woontrend maak je een wereldreis in je eigen huis. Afrikaanse kunst combineer je met Zweedse design items en kleurrijke Indiase kleden combineren prachtig met oer-Hollands Delftsblauw. Kortom; de mogelijkheden zijn oneindig. Het is maar net op welke wereldreis jij in je eigen huis wilt gaan.

 

 

Wat is jouw favoriete woontrend dit voorjaar?

Naast deze trends zijn er nog meer woontrends die je dit voorjaar veel voorbij ziet komen. Zo blijft duurzaamheid een trend en krijgen de Line art en in het bijzonder de ‘face line art’ een nog grotere rol in de interieurwereld. Ik heb zo’n vermoeden dat je tussen de trends door al hebt ontdekt welke trends Sanne en ik helemaal leuk vinden. Of niet soms? En jij, wat is jouw favoriete woontrend dit voorjaar? Laat het weten in een reactie hieronder, leuk!

 

Nog even over de Go Green trend, de blog Tips en inspiratie voor kamerplanten in huis van Sanne sluit hier perfect op aan. Enjoy!

10 Gouden tipsZo kies je kleur voor je interieur

Vind jij het ook zo moeilijk om een kleur te kiezen voor je huis? Schrijf je in voor de mailinglijst en ik deel mijn 10 gouden tips graag met je!