Binnenkijken: zo gebruik je zwart als basiskleur in een babykamer

Een zwarte babykamer… Zwart is waarschijnlijk niet de eerste kleur waar je bij het inrichten van een babykamer aan denkt. Of niet soms? Toch staat deze genderneutrale kleur verrassend stijl- en sfeervol. Ja, echt! Heb ik je nog niet overtuigd? Neem dan een kijkje in de babykamer van mijn zoontje Tygo. In zijn slaapkamer speelt de kleur zwart namelijk de hoofdrol. Laat je inspireren: zo gebruik je zwart als basiskleur in een babykamer.

Wooninspiratie: Feng shui

Ik vind het belangrijk dat alles in huis klopt en op een natuurlijke manier in elkaar overloopt. Op deze manier heb ik mijn hele huis ingericht en voor mij was het dus vanzelfsprekend dat ik de babykamer van mijn zoontje Tygo op dezelfde manier zou stijlen. Hierbij heb ik me vooral door de Chinese filosofie Feng shui laten inspireren. Feng shui gaat over de relatie tussen de mens en de leef- of werkomgeving en is gericht op harmonie tussen natuurlijke en gecreëerde vormen. Als dit niet het geval is ‘voel’ je dit meteen.

Pinterest: bron van babykamer inspiratie

Naast een natuurlijk overloop vond ik het belangrijk om een stijlvolle hoofdkleur te kiezen, een kleur die past bij een baby- én een peuterkamer. Om te ontdekken voor welke kleur ik zou gaan heb ik een babykamer bord op Pinterest gemaakt. Alle interieurfoto’s die me aanspraken bewaarde ik op dit bord en zo kreeg ik een goed beeld van de stijl die ik voor ogen had.

Welke woonstijl past bij jou? En wat zegt deze woonstijl eigenlijk over je karakter? Ontdek het via deze woonstijltest. Binnen 2 minuten heb jij de uitslag in je inbox!

Een zwarte babykamer: uniek, elegant en krachtig

Al snel zag ik een kleur steeds terugkomen: de kleur zwart. Zwart is een elegante krachtige kleur die je niet vaak ziet in een babykamer. En houd ik nou net van een unieke styling ;-). Black it is: ik koos zwart als basiskleur! Als accentkleur heb ik goud gebruikt. Goud creëert rust en deze kleur stemt vrolijk en positief, een ideale tegenhanger.

Interieur tip: Standaard meubelen, zoals een IKEA kast, kun je heel goed pimpen met net even andere kastknoppen. Zo tover je iets standaards om in iets unieks!

Tranen van geluk

Mijn omgeving had hun vraagtekens bij ‘al dat zwart’. Maar elke keer als ik met Tygo in de schommelstoel zit, ben ik ontzettend trots op mijzelf dat ik het zo goed heb gestyled. Toen Tygo’s kamer klaar was heb ik wel even een traantje gelaten. Zo blij was ik met de zwarte wand waar de grote ladekast tegen aan staat. Ik wist dat zwart heel mooi zou combineren met de houten decoratie en unieke de kastknoppen die ik met zorg zelf bij elkaar heb gezocht, maar het eindresultaat was nog mooier dan ik gehoopt had!

Op zoek naar het perfecte ledikantje

Omdat Tygo’s kamer vrij compact is, heb ik gekozen voor een grote ladekast van IKEA. Deze gebruiken we als commode en kledingkast. De schommelstoel was een kraamcadeau van oma, zo lief! Deze kocht ze bij Babyplanet. En waar ik het bedje van Tygo gekocht heb? Dat is een heel verhaal… Ik wilde per se een ‘open’ ledikant omdat dit ruimer lijkt in een kleine kamer. Het liefst wilde ik een (giet) ijzeren ledikant. Leuk idee Sanne, helaas kwam ik er al vrij snel achter dat dit bijna onbegonnen werk was. Na lang zoeken vond ik er eentje op Marktplaats, alleen vond ik die veel te duur. Uiteindelijk vond ik het perfecte ‘open’ ledikantje bij Babypark, en ook nog eens voor een hele mooie prijs!

Leuke accessoires voor in een zwarte babykamer

De finishing touch van het stijlen van Tygo’s kamer zijn toch echt de accessoires. De (kraam)cadeaus die we gekregen hebben van familie en vrienden maken z’n kamer echt helemaal af. De Nijntje nachtlamp en de vliegtuiglamp vind ik helemaal geweldig en op de herinneringskist, deze heeft hetzelfde patroon als het behang, was ik opslag verliefd. Een van mijn beste vriendinnen heeft hem gemaakt, echt super lief!

Ik ben ik super blij met Tygo’s zwarte babykamer. En jij, zwart als basiskleur in een babykamer… Is het iets voor jou? Bekijk de volledige fotoreportage van Tygo’s kamer in mijn portfolio.


Welke woonstijl past bij jou? En wat zegt deze woonstijl eigenlijk over je karakter? Ontdek het via deze woonstijltest. Binnen 2 minuten heb jij de uitslag in je inbox

Meer inspiratie

Deconditioneren: Hoe Doe Je Dat?

Deconditioneren: Hoe pak je dat aan? Ben je helemaal klaar met het gevoel dat je geleefd wordt door de verwachtingen van anderen? Verlang je ernaar om dichter bij je ware zelf …
blogbanner open emotioneel centrum human design

open emotioneel centrum: wees geen spons maar een spiegel

Als jongvolwassene zoog ik de emoties van anderen als een spons op, maar nu kan ik ze goed spiegelen. In dit blog leg ik je uit wat het betekent om …

Een must-read blog voor iedereen die begint met Human Design

In deze blog neem ik je mee in de wereld van Human Design. Geen poespas, gewoon straight to the point uitleg over wat al die kleuren, lijnen en termen in …

ZOMERSALE! 80% KORTING OP DE INTERIEURCURSUS

Profiteer deze zomer van een MEGA korting op de interieurcursus Interior by Design en ga zelf aan de slag met je interieur. Betaal slechts 79,- euro i.p.v. 399,- euro