Download je Human Design chart in slechts 1 minuut!

Ontdek jouw Liefdespoorten: Human Design voor meer zelfliefde en succes!

Op een grijze en sombere ochtend stond mijn auto geparkeerd bij een vijver op de camping. Voor mij is mijn auto als Cave, een veilige cocon waarin ik me geborgen voel. Terwijl mijn blik over het kalme water dwaalde, voerde ik een telefoongesprek met Ellen. Onze paden waren gekruist tijdens de Human Design live dag van Aniek Gerrits en Hester van Rooijen. Vanaf het allereerste zaten we onafgebroken met elkaar te kletsen. Toen we het over geld kregen en onze money mindset bood ze mij een transformatie sessie aan om belemmerende patronen te doorbreken. En zo brak op die druilerige ochtend het moment aan.

Zelfliefde en Geld

Ik deelde mijn verhaal over geld en zelfliefde. Ellen luisterde aandachtig en geleid door de principes van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) begonnen deden we oefeningen waarmee ik mijn belemmerende overtuigingen omzette naar krachtige, positieve overtuigingen. In een oefening hield ik mijn zesjarige zelf, vast om haar al mijn liefde te geven. Mijn liefde is paars van kleur, en terwijl ik haar vasthield, vulde ik haar met deze paarse liefde. Haar voeten bleven nog een licht van kleur. We gingen verder met andere oefeningen, wetende dat dit een belangrijke sleutel is in mijn reis naar zelfliefde.

Schoenen zijn voor mij echt cadeautjes

De volgende dag, terug van mijn vakantie, haalde ik mijn bestelde paar schoenen op. Ik had ze eerder gespot tijdens een winkelbezoek en wist meteen dat ik ze moest hebben. Schoenen zijn voor mij echt cadeautjes aan mijzelf. Rowdy grapt wel eens dat het huis meer schoenen heeft dan bakstenen. Een keer zag ik zulke mooie schoenen, dat ik er werkelijk waar tranen van in mijn ogen kreeg. Geen grap. Pas als ik dat voel bij schoenen, koop ik ze. Anyway, terwijl ik de doos opende, verscheen er een big smile op mijn gezicht. De schoenen waren volledig paars, van top tot teen! Dat was ik helemaal vergeten, ik deed ze aan mijn voeten en mijn voeten begonnen meteen te gloeien! En terwijl ik dit opschrijf realiseer ik mij dat de schoenen waar ik ooit tranen van in mijn ogen kreeg, ook paars waren, haha! Mijn eerste huis was ook paars met lime groen. Er is duidelijk iets magisch aan paars voor mij!

Hoe kun je zoveel van een ander houden als je niet eerst van jezelf houdt?

Tijdens onze sessie deelde ik met Ellen een gedachte die me vaak bekroop: ‘Rowdy houdt meer van mij dan ik van hem houd’. Ze kaatste de vraag terug: ‘Hoeveel houdt Rowdy eigenlijk van zichzelf?’ Het antwoord was eenvoudig: enorm veel. Ze gaf aan, de mensen om ons heen fungeren als spiegels. Toen ik dit met Rowdy deelde, werd ik emotioneel. Ook hij begreep het ineens: ‘Het kwartje valt nu. Hoe kun je zoveel van een ander houden als je niet eerst van jezelf houdt?’ Ik kreeg een mega knuffel van hem en het was zo’n mooi realisatie momentje.

Liefdespoorten in Human Design

‘Toevallig’ had ik ontdekt dat mijn Pearl, binnen het Gene Keys, nummer 10 vertegenwoordigt: zelfliefde. Deze Gene Key combineert ‘Prosperity’ (welvaart) en ‘Liberation’ (bevrijding) en wijst op het pad naar authentieke zelfexpressie (Poort 1 binnen Human Design). Het gouden pad is het pad dat je mag volgen om je puur jezelf te kunnen zijn. Als je van binnenuit dit kan, zal het zich manifesteren in het ‘uiterlijke’ leven. Zelfliefde vormt daarin de basis in mijn overtuiging. Hoewel ik in dit blog niet dieper inga op de Gene Keys wil ik wel dieper in gaan op de liefdespoorten binnen het Human Design systeem. Het zijn er tien in totaal. Ongeacht of ze geactiveerd zijn of niet, het draait om jouw relatie met deze poorten en hoe je jezelf hierin ervaart. Soms zijn ze geblokkeerd (in de geactiveerde poorten) of gekleurd door externe invloeden (niet-geactiveerd). In jouw open poorten schuilt wijsheid en fungeert als spiegel voor anderen. Maar als je vasthoudt aan de overtuigingen van anderen, ontneem je jezelf de kans om dit volledig te ervaren.

De 10 Liefdespoorten binnen Human Design zijn:

  • Poort 25: Universele Liefde
  • Poort 15: Liefde voor de mensheid
  • Poort 46: Liefde voor je lijf
  • Poort 10: Zelfliefde en Liefde voor het leven
  • Poort 44: Succesvolle Liefde
  • Poort 40: Liefde Verdienen
  • Poort 58: Perfecte Liefde
  • Poort 41: Dromen van Liefde
  • Poort 28: Liefde met een doel
  • Poort 55: Besluiteloze liefde

De Beginners Bijbel

Ben je nieuwsgierig naar jouw geactiveerde poorten, jouw talenten of daar waar je belemmerende overtuigingen los mag laten? Dan nodig ik je uit om jouw unieke, persoonlijke Beginners Bijbel aan te vragen. Hierin kun je alles lezen over jouw unieke blauwdruk

Meer inspiratie

Hart Ego Centrum: Overtuigingen Over Eigenwaarde en Rijkdom

Leer alles over een gedefinieerd of ongedefinieerd Hart/Ego centrum binnen Human Design: overtuigingen over eigenwaarde, rijkdom & succes. …

Ontdek 7 krachtige tips voor een Human Design keukenomgeving!

In de wereld van Human Design zijn er zes verschillende soorten omgevingen, en één ervan past het beste bij jou. Als je je bevindt in een omgeving die bij je …

Human Design: De hype of de toekomst?

Versterk je team met Human Design! Ontdek talenten, valkuilen & samenwerkingsstijlen. Geen hokjesdenken, maar échte verbinding & groei. Nu ook in het onderwijs! …