Human Design Kitchen Environment

7 Gouden tips!

De vier pijlen van Human Design

Toen ik met Human Design begon, BAM! Blew mijn mind! Al snel wilde ik alles weten over de verschillende onderdelen van Human Design, en met name de vier pijlen. De vier pijlen en de betekenis ervan is een diepere laag binnen Human Design. Er wordt geadviseerd om eerst vooral met je Human Design strategie en autoriteit te werken/experimenteren voordat je aan de slag gaat met de pijlen. Dit is inderdaad goed om te doen, alleen is het ook erg waardevol om te weten waar de pijlen voor staan. Persoonlijk vind ik dat ze super veel inzicht geven.

Voor mij waren die pijlen echt een eye-opener. Het was ineens zo duidelijk waarom ik bepaalde dingen doe zoals ik ze doe. En toen ik ontdekte wat mijn ideale omgeving volgens Human Design is, ging ik die meteen toepassen in mijn voormalige werk als interieurstylist. En ja hoor, het werkte perfect! Eindelijk had ik de perfecte taal om ruimtes te creëren die naadloos aansloot bij de bewoners.

Vaness Henry: de expert

Vaness Henry is echt de koningin van de variabelen in Human Design. Ze weet er alles van en heeft super veel informatie over hoe je de pijlen in je dagelijks leven kunt gebruiken. Haar werk is echt heel inspirerend en heeft me enorm geholpen om Human Design te begrijpen en toe te passen.

Alles lijkt vanzelf te gaan

Jouw lichaam is het meest in harmonie met één van deze omgevingen. Als je je bevindt in een omgeving die bij je past, voelt het alsof je helemaal op je plek bent; alles lijkt vanzelf te gaan. Als je merkt dat je veel weerstand ervaart bij het volgen van je Human Design, of als je je niet goed voelt, onduidelijk bent of je niet gesteund voelt, kijk dan eens naar je omgeving. Misschien sluit deze niet goed aan bij wie jij bent.

Maar hoe ontdek je die perfecte omgeving?

Daar komt jouw Human Design om de hoek kijken. In jouw persoonlijke human design chart staat precies welke omgeving het beste bij jouw type past. Het is belangrijk om te weten dat jouw omgeving niet alleen de fysieke locatie is waar je bent, maar het omvat alles om je heen, het hele informatieveld. En wist je dat er maar liefst zes verschillende Human Design Environment types zijn?

Soorten Human Design Environments

Ben jij nieuwsgierig geworden wat jouw ideale omgeving is volgens Human Design? Om daar achter te komen, hoef je alleen maar jouw Human Design ‘Chart’ te downloaden. Dat kan helemaal gratis!

Human Design Environment

Kijk in je Human Design chart naar de sectie “Environment”. Daar vind je je absolute happy place. Vergeet niet om je Chart op de slaan als pdf. Dat kan links bovenin je venster.

Jouw lichaam is het meest in harmonie met één van deze omgevingen volgens Human Design. Als je je bevindt in een omgeving die bij je past, voelt het alsof je helemaal op je plek bent; alles lijkt vanzelf te gaan. Als je merkt dat je veel weerstand ervaart bij het volgen van je Human Design, of als je je niet goed voelt, onduidelijk bent of je niet gesteund voelt, kijk dan eens naar je omgeving. Misschien sluit deze niet goed aan bij wie jij bent.

Impact van Jouw Omgeving volgens Human Design

In een ondersteunende omgeving zul je merken dat het makkelijker is om te werken aan je gezondheid, levenskwaliteit of bewustzijnsgroei. We consumeren namelijk niet alleen voedsel, maar ook de stemmingen, ideeën, gewoonten en ervaringen van mensen om ons heen. En afhankelijk van wat onze omgeving ‘voedt’, kunnen we verschillende ervaringen hebben. Je omgeving is dus een essentieel onderdeel van jouw Human Design, omdat het direct van invloed is op je gezondheid en kwaliteit van leven.

Human Design Saturnus Return

Je ideale omgeving gaat pas een rol spelen vanaf je 30ste. Dit heeft te maken met wanneer Saturnus een keer helemaal heeft rondgedraaid. Dit duurt ongeveer 30 jaar vanaf je geboorte. Als je wilt weten wanneer dit precies is kun je dit uitzoeken in de Human Design app. Ben je een projector of reflector, dan is het nog meer van belang om af te stemmen op jouw ideale omgeving omdat jouw energie net even anders werkt dan dat van een generator, manifestor of manifesting generator. Ondanks dat het pas vanaf je 30ste van invloed is vind ik persoonlijk dat het mega interessant is om hier naar te kijken bij elke leeftijd. Helemaal bij kinderen is het super herkenbaar en je kunt het meteen toepassen op de kinderkamer.

Bewustwording van Jouw Ideale Omgeving

Hoe je jezelf positioneert, waar je bent en met wie je omgaat, het heeft allemaal invloed op de energie om je heen. Door bewuster te worden van je omgeving, kun je beter herkennen waar je niet goed op reageert. Dit proces van bewustwording kan soms eenzaam zijn, omdat je misschien relaties hebt die niet gezond zijn en waar je een rol in speelt. Maar naarmate je meer verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven en leert waar je wel en niet mee resoneert, kunnen er grote veranderingen plaatsvinden in je relaties. Sommige relaties zullen misschien zelfs eindigen.

Volg Je Human Design Strategie & Autoriteit

Door je Strategie & Autoriteit te volgen, zal je lichaam je vanzelf leiden naar omgevingen die bij je passen. Elke beslissing die je neemt op basis van je Autoriteit, zal je naar meer ondersteunende plekken brengen, die uiteindelijk je leven ingrijpend zullen veranderen.

Ben jij nieuwsgierig geworden wat jouw strategie en autoriteit is? Download dan jouw unieke Human Design Chart hier

Human Design Kitchen Environment

De Kitchen Environment heeft te maken met vochtigheid (Wet- Kitchen, pijl wijst naar links) of juist een gebrek daaraan (Dry Kitchen, pijl wijst naar rechts). Als je een Kitchen Environment hebt, kan het heel goed zijn dat je sterk reageert op vochtigheid. Denk aan schimmels in een vochtige omgeving of allergische reacties.

Dry Kitchen Environment

Jij gaat goed op een lage luchtvochtigheid. De woestijn spreekt je misschien wel aan, hoe droger hoe beter jij je lichamelijk voelt. Als er een hoge luchtvochtigheid is voelt het waarschijnlijk zeer onprettig voor jou. Zwaar en benauwend. Te veel vochtigheid maakt je wazig.

Wet Kitchen Environment

Een hoge luchtvochtigheid is prettig voor jou. Je gedijt in een vochtige omgeving, zoals kustgebieden of regenachtige en koude plaatsen. Nederland is waarschijnlijk een fijne plek voor jou om te wonen. Als de natuurlijke omgeving van waar je woont niet vochtig genoeg is, ben je waarschijnlijk iemand die vaak warme douches neemt alleen maar om te kunnen ontspannen in een vochtige ruimte. Of misschien gebruik je een luchtbevochtiger, of verspreid je etherische oliën om de luchtvochtigheid in je omgeving te verhogen.

Kitchen Environment: Een Laboratorium van Verandering

De keuken is een omgeving van verandering. Dat betekent niet meteen dat je gek bent op koken; hiermee wordt bedoeld dat jij goed gedijt in omgevingen waar verandering plaatsvindt. Denk aan kapperszaken, nagelstudio’s, ziekenhuizen, autowasstraten: alle plekken waar van alles tegelijk gebeurt en iets van A naar B verandert. De keuken kun je ook zien als een laboratorium. Hier worden experimenten uitgevoerd, dingen komen samen, en het is een plek waar creativiteit tot leven komt.

7 tips voor de kitchen keuken environment human design

1. Samenwerken en Zelfstandigheid

Jij bent iemand die sterk gefocust is op het praktische werkproces. Je houdt ervan om passief deel te nemen aan zo’n keukenomgeving – je wilt het werkproces observeren en zien hoe er gekookt wordt.

Samenwerken met anderen is waarschijnlijk prettig voor je, maar je hoeft niet constant in een team te werken. Je kunt ook prima zelfstandig werken, maar je vindt het fijn om in de nabijheid van anderen te zijn. Je mag graag in teamverband werken maar werkt net prettig in je eentje. Een co-working space zou goed voor jou werken of bijvoorbeeld een kantoortuin. Waarschijnlijk was de covid periode voor jou geen pretje en miste je de interactie met mensen om je heen. Deel je passie met anderen door deel te nemen aan workshops, masterminds of online communities.

2. Open Ruimtes: Verbinding en Saamhorigheid

Jij houdt van ruimtes waarin iedereen samen kan zijn, zonder te worden afgescheiden. Aparte kamers voelen niet prettig voor je aan. Thuis geef je de voorkeur aan een indeling waarbij de keuken verbonden is met de eetkamer en woonkamer, zodat er een gevoel van samenhorigheid ontstaat.

3. Georganiseerde Chaos

Jouw omgeving hoeft niet per se spik en span te zijn. Althans het mag best een beetje georganiseerd zijn, maar jij kan heel goed tegen rommeltjes en ditjes en datjes. Jij bent misschien wel het type dat geneigd is om overal snuisterijen neer te zetten. Zorg ervoor dat je niet in elke hoek iets zet, want daardoor oogt het echt rommelig en is het geen georganiseerde chaos meer.

4. Creëer je Creatieve Oase

De keuken is vaak de centrale plek in huis of wordt ook wel eens het hart van het huis genoemd. Misschien is dit ook wel jouw meest fijne plek in huis. Het kan ook heel goed zijn dat dit een andere plek is. Het is vaak de plek waar iedereen zich verzamelt en bij elkaar komt, dus dat kan net zo goed de woonkamer zijn of een andere ruimte in huis waar je graag gasten ontvangt. Je voelt je het meest goed op plekken waar spontane interacties plaatsvinden en waar je je ideeën kunt uiten.

 

5. Creëer een centrale ontmoetingsplaats thuis voor creativiteit en verbinding!

Creëer thuis een centrale ontmoetingsplaats waar mensen samenkomen, zoals een open keuken die naadloos overgaat in de eetkamer en woonkamer. Ontdek waar in jouw huis mensen samenkomen en connectie maken. Het gaat om de ontmoetingsplaats, niet per se de keuken. Waar voel jij je het meest creatief? Ontdek welke plek jou het meest inspireert en breng daar meer tijd door om je creativiteit te uiten.

6. Ontmoetingen: Verbinding en Energie

Als je een Keukenspersoon bent, houd je ervan om bekenden tegen te komen, of dat nu in de winkel, tijdens het boodschappen doen of op vakantie is. Je bent gek op plekken waar je spontaan mensen kunt ontmoeten, zoals festivals, parken of gezellige koffiebars. Het kan heel goed zijn dat andere mensen die met jou op stap zijn versteld staan van hoeveel mensen jij kent.

7. Hot Spots

Jij bent behoorlijk kritisch als het gaat om je omgeving. Je hebt een energieke community nodig om je goed te voelen. Als er te weinig te beleven is of als je je geïsoleerd voelt, raak je je energie kwijt. Je gaat goed op in een omgeving waarin je je verbonden voelt met anderen. Op vakantie ga je het liefst naar steden waar van alles te beleven is, of je neemt je vrienden mee voor extra gezelligheid.

de vier pijlen van human design

Wil je alles weten over jouw 4 pijlen en de betekenis? Bestel dan De Plan van de Pijlen.

Deze volledig gepersonaliseerde gids geeft je alle ins en outs over de vier pijlen van jouw Human Design, ook wel bekend als de variabelen of transformatiepijlen. En geloof me, ze heten niet voor niets zo, want het begrijpen ervan kan echt een grote impact hebben op je dagelijks leven.

Ze zitten bomvol interessante info die ik lekker praktisch voor je heb vertaald. Benieuwd geworden?

Bestel ‘m nu en ontvang GRATIS jouw persoonlijke Manifestatiecode t.w.v. €33,-

Meer inspiratie

Hart Ego Centrum: Overtuigingen Over Eigenwaarde en Rijkdom

Leer alles over een gedefinieerd of ongedefinieerd Hart/Ego centrum binnen Human Design: overtuigingen over eigenwaarde, rijkdom & succes. …

Ontdek 7 krachtige tips voor een Human Design keukenomgeving!

In de wereld van Human Design zijn er zes verschillende soorten omgevingen, en één ervan past het beste bij jou. Als je je bevindt in een omgeving die bij je …

Human Design: De hype of de toekomst?

Versterk je team met Human Design! Ontdek talenten, valkuilen & samenwerkingsstijlen. Geen hokjesdenken, maar échte verbinding & groei. Nu ook in het onderwijs! …

ZOMERSALE! 80% KORTING OP DE INTERIEURCURSUS

Profiteer deze zomer van een MEGA korting op de interieurcursus Interior by Design en ga zelf aan de slag met je interieur. Betaal slechts 79,- euro i.p.v. 399,- euro