Human Design: De hype of de toekomst?

Hoe mooi zou het zijn als Human Design net zo alledaags wordt als DISC?

Al jarenlang ben ik werkzaam in het onderwijs en heb ik tientallen malen persoonlijkheidstesten ingezet bij studenten, of ben ik door het managementteam op cursus ‘gestuurd’ om teamprocessen en groepsprocessen te analyseren cq. te ‘ondergaan’.

Frustratie over hokjesdenken

Vorig jaar was er een eerstejaars student die zich enorm frustreerde over het verplichte karakter van een DISC-test. Het hokjesdenken waar de test op gebaseerd is, stond hem enorm tegen. En ik begreep zijn frustratie ook al kan het je echt wel inzichten geven als je ervoor open staat.

Human Design: meer dan een test

Human Design gaat echter verder dan een zoveelste persoonlijkheidstest. Het is geen test, maar een tool voor zelfinzicht.

Zelfs binnen de zakelijke wereld zie je steeds vaker dat Human Design (BG5) wordt toegepast, maar dan met termen die beter passen bij de nuchtere Nederlandse cultuur. Want hoe leg je anders aan een oer-Hollandse doorzetter uit dat hij een Generator is, oftewel een klassieke bouwer? Ik begrijp dat het soms handig is om andere termen te gebruiken om iets beter te kunnen vermarkten en dat doen de Talentspecialisten bijvoorbeeld op een fantastische manier.

Toegankelijk voor een breed publiek

De aangepaste terminologie maakt het toegankelijk voor een breed publiek en dat is super. Wist je dat de 5 energietypes ooit zijn toegevoegd aan het systeem om het te kunnen vermarkten? Het kan dus best zijn dat je je niet herkent in je energietype, maar wel in je profiel (bijvoorbeeld 6/2, 1/3, 3/5).

Transformerende tool

Zelfs in onderwijsland krijgt het voeten aan de grond, mede dankzij Barbare Le Noble. Het is dan ook echt een transformerende tool die geen hokjesdenken stimuleert en dat als je er eenmaal voor openstaat is er bijna geen weg meer terug haha.

Het is niet zaligmakend maar wel enorm verrijkend kan ik uit eigen ervaring zeggen en hoor ik terug van klanten. Zowel op persoonlijk als zakelijk gebied.

De essentie van wie je bent

Hoe dan ook, mijn droom is dat Human Design een normaal onderdeel wordt van onze samenleving. Het laat je immers inzien wie je altijd al bent geweest. We zijn geleerd om te luisteren naar ons hoofd en de signalen van ons lichaam en onze intuïtie te negeren. Je kent het vast wel: je voelt dat je eigenlijk nee wilt zeggen, maar je zegt toch ja omdat het zo hoort of omdat het niet netjes is. Of je hebt wel eens achteraf gedacht: had ik toch maar naar mijn intuïtie geluisterd, ik wist dat dit niet goed voor me was.

We zijn geleerd om ‘er goed over na te denken’ of krijgen vaak te horen ‘slaap er anders een nachtje over voordat je een beslissing neemt. Terwijl je eigenlijk het antwoord allang wel weet. Volgens Human Design is dit advies alleen maar handig om te geven bij 54% van de populatie. We worden gedrild om rationeel na te denken en ons niet te veel te laten leiden door ons gevoel. Terwijl de overige 46% vaak feilloos aanvoelt of iets wel of niet goed voor ons is.

Human Design is een tool die je terugbrengt naar de essentie van wie je bent en weer in contact brengt met je lichaamswijsheid, je intuïtie en buikgevoel.

Iedereen is anders en geen design/mens is hetzelfde. Dat maakt het systeem zo ontzettend interessant en mind blowing.

Ga voorbij de weerstand

Als jij voorbij durft te gaan aan de weerstand die misschien voelt bij het systeem nodig ik je uit om het zelf te gaan onderzoeken, om het experiment aan te gaan.

Laat me dan vooral weten wat jouw eigen ervaring is. Je kunt je Human Design Chart hier opvragen. Mocht je met mij willen samenwerken om te ontdekken hoe jij het kan inzetten in je persoonlijke en of zakelijke leven of in wilt zetten voor je personeel of studenten? Stuur me gerust een berichtje, ik vind het heerlijk om over te praten en bespreek graag de mogelijkheden met je!

Over 10 jaar is Human Design net zo ingeburgerd als nasi en bami.

Ooit ook een vreemd exotisch gerecht maar nu net zo normaal als een AVG-tje (Aardappels, Vlees en Groente).

Eet smakelijk straks 😉.

Meer inspiratie

Ontdek jouw ideale omgeving met Human Design: Kitchen Environment

In de wereld van Human Design zijn er zes verschillende soorten omgevingen, en één ervan past het beste bij jou. Als je je bevindt in een omgeving die bij je …

Human Design: De hype of de toekomst?

Binnen de zakelijke wereld zie je steeds vaker dat Human Design (BG5) wordt toegepast, maar dan met termen die beter passen bij de nuchtere Nederlandse cultuur. De aangepaste terminologie maakt …

Deconditioneren: Hoe Doe Je Dat?

Deconditioneren: Hoe pak je dat aan? Ben je helemaal klaar met het gevoel dat je geleefd wordt door de verwachtingen van anderen? Verlang je ernaar om dichter bij je ware zelf …

ZOMERSALE! 80% KORTING OP DE INTERIEURCURSUS

Profiteer deze zomer van een MEGA korting op de interieurcursus Interior by Design en ga zelf aan de slag met je interieur. Betaal slechts 79,- euro i.p.v. 399,- euro