Een Visionboard maken: De leukste methode om je dromen en doelen wél te halen

Heb jij altijd dromen en doelen? Blijft het daarbij? Blijven het gedachten en komt er in werkelijkheid niets van terecht? Of minder dan je eigenlijk voor ogen had? Begin dan eens met het maken van een visionboard. Een visionboard maken kan jou helpen om je dromen om te zetten naar een concreet plan en het helpt je om je doelen wél te halen.

Waarom zou je een visionboard maken?

Een visionboard maken is mogelijk voor iedereen en het is ook nog eens leuk om te doen! Weet je niet goed waar je moet beginnen? Lees dan gauw verder.

Don’t call it a dream, call it a plan!

Wat is een visonboard?

Een visionboard is het in beeld brengen van jouw doelen en verlangens met afbeeldingen en/of quotes. Het kunnen zowel immateriële dromen zijn als materiële dromen. Misschien droom je wel van een mooie vakantie of verre reis, wil je graag trouwen of gezinsuitbreiding of een fijne relatie.

Wil je een visionboard maken, dan kun je ook denken aan een bepaald salaris of bepaalde omzet voor je bedrijf, of een andere functie of baan waarnaar je verlangt. Een visionboard maken helpt je om je dromen en doelen te visualiseren. Niets is goed of fout, het zijn jouw dromen en doelen en er zijn geen regels.

Wat is het verschil tussen een visionboard en een moodboard?

Een visionboard is vaak een visualisatie van persoonlijke doelen. Een moodboard word vaak gebruikt om concepten of ideeën te visualiseren. Een moodboard vormt de basis voor het maken van een interieurplan.


Wil je graag aan de slag met je interieur? Lees dan interieurplan waarom een moodboard niet mag ontbreken.

De kracht van visualiseren

Door je dromen en doelen te visualiseren worden ze echter en realistischer. Je zorgt ervoor dat jouw wensen en dromen geen losse gedachten meer zijn maar samen een concreet plan vormen. Je maakt het concreet en daardoor ga je er (nog meer) in geloven dat je het daadwerkelijk kunt bereiken. En als jij erin gelooft, zorgt jouw positieve houding ervoor dat je dichter bij je doelen komt.

Vind je dit moeilijk te geloven? Ga dan aan de slag met een visionboard want daarmee vergroot je het vertrouwen in jezelf en volgt de rest (automatisch) vanzelf ?. Hoe dat kan, leg ik je graag uit!

De kracht van visualiseren

Als jij regelmatig naar je visionboard kijkt, zowel bewust als onbewust, word je automatisch herinnerd aan je dromen en doelen. Dit zorgt ervoor dat je onderbewuste ermee aan de slag gaat, echt waar. Het is de kracht van herhaling. Misschien heb je die term wel eens voorbij horen komen.

Uit onderzoek blijkt dat we minimaal 7 keer iets moeten zien voordat we overgaan tot actie of voordat het in ons ‘systeem’ zit. Daarom zijn gewoontes en gedrag ook moeilijk te veranderen, of makkelijk. Het is maar net hoe je het bekijkt.

Hoe vaker jij je visionboard ziet, hoe groter dus de kans dat je ook daadwerkelijk het gevoel hebt dat je het al hebt bereikt. Dit omdat je het immers steeds voor je ziet. Eerst waren het nog dromen en doelen in je hoofd, gedachten, en nu staat het concreet voor je. Dit draagt bij aan het gevoel dat je het ook daadwerkelijk kunt bereiken. Dit geeft je zelfvertrouwen een enorme boost.

Vind je het lastig om positief te blijven denken? Dan is het helemaal een goed idee om een visionboard te maken want als het goed is word jij heel blij van je visionboard waardoor er weinig ruimte is voor negatieve gedachten.

Hoe maak je een visonboard?

Mijn all-time favourite is oldskool knippen en plakken en door een stapel tijdschriften bladeren. Je wordt er helemaal zen van en het fijne is dat je het visionboard ergens neer kunt zetten waar je het regelmatig ziet. Als je het online maakt kun je het uiteraard nog uitprinten. Je kunt er ook een print screen van maken en opslaan onder je favorieten. Je moet dan wel regelmatig bewust je telefoon of computer erbij pakken om ernaar te kijken.

01

Begin hier

Soms weet je nog niet goed waar je precies naar verlangt of waar je van droomt. Het helpt dan om alle tijdschriften die je in huis hebt te verzamelen en gewoon eens te beginnen met doorbladeren. Je zult zien dat je automatisch geïnspireerd wordt.

Uiteraard kun je ook Pinterest of Google gebruiken op zoek naar afbeeldingen waar je blij van wordt. Of je gaat op zoek naar quotes die je raken, waar je enthousiast van wordt of die je gewoon enorm aanspreken. Op deze manier ontdek je vanzelf waar je echt naar verlangt.

02

Maak het concreet

Als je van meer structuur houdt kun je ook eens beginnen met een braindump. Je schrijft alles op wat je te binnen schiet. Of je begint met het opschrijven van categorieën zoals relatie, gezin, familie, baan, persoonlijke ontwikkeling en groei, gezondheid, sport, et cetera. Een volgende stap zou kunnen zijn: het formuleren van zinnen. Dit is sowieso altijd een goed idee. Door een pen en papier te pakken ben je veel bewuster en gefocust bezig met je doelen.

03

Wees specifiek

Weet je al precies wat je heel graag wilt? Bijvoorbeeld trouwen? Zoek dan je droomjurk, locatie, feestversiering et cetera. Wees zo specifiek mogelijk. Ben je op zoek naar een nieuw huis en verlang je naar een vrijstaand huis met een lange oprit? Zoek hem op en plak hem op je visionboard. Tuin op het zuiden? Een speeltoestel of een grote schuur? Plak hem op.

Droom je van die dure laarzen of een designertas? Gewoon opplakken en niet bang zijn dat anderen het oppervlakkig vinden. Het is jouw bord, het zijn jouw dromen en doelen en wat een ander daarvan vindt doet er niet toe. Hetzelfde geldt voor financiële doelen. Schrijf op hoeveel spaargeld je wilt hebben of hoeveel omzet je wilt bereiken.

 

04

Geloof in jezelf

Schrijf op wat je ook daadwerkelijk kunt geloven. Maak er bijvoorbeeld maanddoelen van, dat is vaak overzichtelijker en makkelijker om te geloven. Als je het klein en super concreet maakt, zul je zien dat het doel dichterbij is dan je denkt.

05

Maak er een feestje van

Schenk een kop warme thee in en enjoy your me-time. Persoonlijk vind ik het echt een heerlijke manier om te ontspannen en mindful bezig te zijn.

Laat je me weten hoe jij het hebt ervaren? Vind ik leuk :).

Meer inspiratie

Hart Ego Centrum: Overtuigingen Over Eigenwaarde en Rijkdom

Leer alles over een gedefinieerd of ongedefinieerd Hart/Ego centrum binnen Human Design: overtuigingen over eigenwaarde, rijkdom & succes. …

Ontdek 7 krachtige tips voor een Human Design keukenomgeving!

In de wereld van Human Design zijn er zes verschillende soorten omgevingen, en één ervan past het beste bij jou. Als je je bevindt in een omgeving die bij je …

Human Design: De hype of de toekomst?

Versterk je team met Human Design! Ontdek talenten, valkuilen & samenwerkingsstijlen. Geen hokjesdenken, maar échte verbinding & groei. Nu ook in het onderwijs! …

ZOMERSALE! 80% KORTING OP DE INTERIEURCURSUS

Profiteer deze zomer van een MEGA korting op de interieurcursus Interior by Design en ga zelf aan de slag met je interieur. Betaal slechts 79,- euro i.p.v. 399,- euro