‘Energie’, ‘aura’s’ en horoscopen eerder komisch en een tikkeltje zweverig

Energie, aura’s, persoonlijkheidstests – het klinkt allemaal een beetje vaag, toch? Maar wat als ik je vertel dat er meer is dan wat je op het eerste gezicht ziet? Dat Human Design niet zomaar een trendy term is, maar een tool die je kunt inzetten om meer zelfinzicht te krijgen en om het begrijpen van jezelf op een dieper niveau.

Unieke Verschillen: Iedereen is Anders

Als je begint met Human Design, is het goed om te starten met je Energietype, strategie, en autoriteit. Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voordat ik hier dieper op inga, wil ik het eerst hebben over energie. Alles is energie en energie is overal. Misschien rol je nu met je ogen en denk je: zweverig gedoe. Toch is er iets in jou dat nieuwsgierig is, anders was je immers dit blog niet aan het lezen. Iedereen is anders, dat ben je vast met me eens. Je hebt misschien weleens een DISC-test gedaan of een online persoonlijkheidstest ingevuld. Maar het idee van ‘in hokjes denken’ is soms frustrerend.

Je Bént Niet Je Labels

Human Design is een mix van spiritualiteit en wetenschap, waarbij we kijken naar astrologie, het chakra-systeem, kwantumfysica en meer. Het is niet bedoeld om je in een hokje te stoppen, maar juist om je te helpen met je persoonlijke ontwikkeling en je authentieke zelf te ontdekken. Human Design is meer dan een persoonlijkheidstest.

Maar één ding moet duidelijk zijn: Je bént niet je type of profiel; het draait niet om het beperken van jezelf tot deze labels. Het echte doel is jezelf beter te leren kennen en meer in lijn te leven met jouw natuurlijke energie.

Terug naar de Essentie: Deconditionering

Bij je geboorte was je puur jezelf, en het doel is om je ware ik opnieuw te ontdekken en trouw te blijven aan wie je bent, ongeacht de verwachtingen van anderen. Wat je nu bent, is het resultaat van je opvoeding, omgeving en wat je geleerd hebt van de mensen om je heen – conditionering. Dit is een deel van je identiteit. Human Design gaat over deconditionering, niet om verandering, maar om terugkeren naar je authentieke zelf, dat andere deel van je identiteit.

Human Design laat je zien wie je altijd al was, en elk design is uniek! Net zoals geen twee mensen hetzelfde zijn. Jij bent uniek. Om Human Design te begrijpen, zijn er termen die je helpen navigeren door het HD systeem. Alle terminologie bespreek ik in dit blog, mocht je nieuwsgierig zijn.

Het kan klinken als Hocus Pocus

Misschien ben je nog wat sceptisch over het ‘energie’-verhaal. Het kan klinken als hocus pocus, maar geloof me, het is meer dan dat. Stel je dit eens voor: stapte je ooit een bijeenkomst binnen en voelde je direct de positieve energie die in de lucht hing? Of was je op zoek naar je sleutels en kreeg je ineens een ingeving? Maakte je weleens kennis met iemand en dacht je meteen: whoa, die heeft een positieve vibe om zich heen hangen? Of herken je dat moment waarop je intuïtief beseft dat er een fantastische kans op je afkomt?

Dat is energie. Het zijn die momenten waarop je niet per se onder woorden kunt brengen wat er gebeurt of ziet, maar je het absoluut voelt. We maken het allemaal mee. Denk aan die ene ontmoeting die aanvankelijk misschien niet veelbelovend leek, maar waar je intuïtie je influisterde dat er iets waardevols in zat. Soms weet je gewoon dingen. Je kunt het niet altijd uitleggen, maar je voelt het. Het is als het ware een onzichtbare kracht die informatie naar je lijf stuurt en je een bepaald gevoel geeft.

Het kan klinken als Hocus Pocus

De een noemt dit energie, de ander God of het Universum. Hoe je het ook noemt, vaak is het ons gevoel dat ons de juiste weg wijst. En hoe meer jij afgestemd bent op je gevoel, hoe beter het vaak met je gaat.

En hier komt Human Design om de hoek kijken. Het bied je de taal om dit intuïtieve gevoel te benoemen en die speciale momenten steeds vaker te ervaren, waardoor je lekkerder in je vel gaat zitten. Als jij lekker in je vel zit, straal je positieve energie uit, en dat heeft een doorwerking in alles in je leven.

Nieuwsgierig hoe Human Design voor jou kan werken?

Of je nu een Manifestor, Generator, Manifesting Generator, Projector of Reflector bent, elk energietype heeft zijn eigen unieke strategie om volledig in balans te zijn en lichaam en geest optimaal te gebruiken.

Het begrijpen van je energietype kan ervoor zorgen dat je begrijpt waarom je doet wat je doet. Het kan je ook helpen bij zelfacceptatie en compassie voor de mensen om je heen. Het heeft mijn leven enorm verrijkt en de relaties met mijn dierbaren verbeterd. En het plezier in Ondernemen is weer helemaal terug! Als je meer kunt leven met je eigen unieke energie, zul je merken dat je een dieper gevoel van voldoening, vervulling en balans ervaart, en dat is zo’n heerlijk gevoel. Dat gun ik iedereen en daarom heb ik er mijn werk van gemaakt om Human Design te teachen.

Maar voordat ik mijzelf Human Design expert noemde twijfelde ik wel even hoor! Waarom dat is lees je in dit blog.

Benieuwd hoe jij jouw energie voor je kunt laten werken? Download jouw Human Design Chart gratis via deze link en bestel de Human Design Starters Gids. Bespaar jezelf de tijd en moeite om alles uit te zoeken over jouw unieke energietype. In deze gids heb ik alles over jouw specifieke energie, strategie en autoriteit voor je uitgeschreven in begrijpelijke taal.

Meer inspiratie

Hart Ego Centrum: Overtuigingen Over Eigenwaarde en Rijkdom

Leer alles over een gedefinieerd of ongedefinieerd Hart/Ego centrum binnen Human Design: overtuigingen over eigenwaarde, rijkdom & succes. …

Ontdek 7 krachtige tips voor een Human Design keukenomgeving!

In de wereld van Human Design zijn er zes verschillende soorten omgevingen, en één ervan past het beste bij jou. Als je je bevindt in een omgeving die bij je …

Human Design: De hype of de toekomst?

Versterk je team met Human Design! Ontdek talenten, valkuilen & samenwerkingsstijlen. Geen hokjesdenken, maar échte verbinding & groei. Nu ook in het onderwijs! …

ZOMERSALE! 80% KORTING OP DE INTERIEURCURSUS

Profiteer deze zomer van een MEGA korting op de interieurcursus Interior by Design en ga zelf aan de slag met je interieur. Betaal slechts 79,- euro i.p.v. 399,- euro