fbpx

Houd jij van strakke lijnen en robuuste elementen? Dan denk ik dat je helemaal enthousiast wordt van de industriële woonstijl. Nu denk je misschien dat deze woonstijl alleen geschikt is voor oude huizen, maar ook in een nieuwbouwhuis kun je heel makkelijke een industriële sfeer creëren. Extra leuk is dat je deze stoere woonstijl prima kunt combineren met andere woonstijlen. Zie je het nog niet helemaal voor je? Lees dan snel verder.

 

Stoer en robuust

Van alle woonstijlen is de industriële woonstijl toch wel de meest stoere. Deze woonstijl is al jaren populair en als je weet wat de typische kenmerken van deze stijl zijn herken je deze woonstijl in no time.

Sluit je ogen, en beeld je een New Yorkse loft in. Wat zie je?

Een grote open ruimte, bakstenen muren, een gietvloer, een metalen trap, vintage woonaccessoires, weinig tierelantijntjes … Ik weet bijna wel zeker dat je minimaal 3 van deze kenmerken voor je zag. Nu je de basis kenmerken van deze woonstijl weet denk ik dat je in je omgeving vast een paar vrienden of kennissen kunt opnoemen met een industriële inrichting. Zelf ben ik ook ‘fan’ van deze woonstijl en heb ik hem gecombineerd met verschillende elementen uit de Scandinavische stijl.

 

Tips & inspiratie voor een industriële woonstijl

 

1. Het kleurenpalet

Kenmerkende kleuren voor deze woonstijl zijn de kleuren zwart, wit, (leger)groen en verschillende grijstinten. Denk bijvoorbeeld aan een stoere gietvloer, een zwarte wand, gecombineerd met accessoires in verschillende tinten groen, grijs en wit.

 

2. Meubels en accessoires

industrial lamp

De meubels en accessoires die je in een industriële woonstijl ziet zijn kort samengevat stoer, strak, vintage en robuust. Vintage woonaccessoires zoals een oude lockerkast, industrielampen en oude schoolstoelen passen perfect bij deze woonstijl. Maar ook stellingkasten van steigerbuizen en een bakstenen muur zijn kenmerkende elementen voor deze inrichting. En vergeet niet: less is more als het om accessoires gaat. Allerlei rommeltjes en tierelantijntjes zijn echt een no go.

 

3. Mix en match

Vind je een complete inrichting in deze woonstijl iets te sober? Een industriële woonstijl kun je heel makkelijk combineren met bijvoorbeeld een Scandinavische en romantische woonstijl. Door deze woonstijlen met elkaar de combineren creëer je de perfecte woonstijl die bij je past.

 

Wat is jouw favoriete woonstijl?

Sanne en ik zijn helemaal enthousiast over een industrieel interieur. En jij, van welke woonstijl word jij helemaal blij? Twijfel je nog welke woonstijl het beste bij je past?

Doe dan deze woonstijltest van Sanne en binnen no time weet je wat jouw unieke woonstijl is.