fbpx

Wil jij een Pinterest moodboard maken? Ik leg je uit hoe je dit het beste kan doen, ook als je nog geen Pinterest account hebt!

Er zijn verschillende websites om online een moodboard te maken. Pinterest is de meest bekende. Het is gratis tool die eenvoudig te gebruiken is op je mobiel en computer. Pinterest kun je heel goed gebruiken om een online een moodboard mee te maken. Pinterest geeft je ideeën op basis van je pins waardoor je heel snel veel afbeeldingen kunt verzamelen, dat is absoluut een voordeel. Het gevaar is dat je zo een uur aan het pinnen bent zonder dat je het door hebt. Je mobiel heb je vrijwel altijd bij de hand, dus ook je moodboard. Mocht je gaan winkelen dan kun je altijd je moodboard erbij pakken om te checken of het past binnen jouw woonstijl.

Voorkom miskopen, bespaar tijd en geld met een Moodboard

Bij iedere (aankoop)beslissing kan je terugvallen op je moodboard. Het helpt je om overzicht te houden en het scheelt je uiteindelijk tijd. Je kunt namelijk gericht aankopen doen waardoor je niet eindeloos winkels hoeft af te gaan. Dit kost negatieve energie en de kans is groot dat je alleen maar keuzestress krijgt en gefrustreerd raakt. Bovendien is de kans heel groot dat je thuiskomt met iets wat het nét niet is.

Leer in 5 stappen een Perfect Pinterest Moodboard maken

Ik begin nooit zomaar met iets te veranderen in huis. De eerste stap is altijd de sfeer en stijl in kaart brengen met een moodboard. Uiteraard is dit ook de eerste stap die ik samen met mijn klanten zet alvorens ik begin met een interieurontwerp. Een moodboard brengt je smaak en stijl concreet in beeld. Het is de basis van je interieurplan.

Tip: Volg mijn onlinecursus ‘Perfect Pinterest Moodboard’ en leer in 5 simpele stappen hoe je Pinterest inzet om een perfect Moodboard te maken.

Heb je nog geen Pinterest? Maak dan eerst een gratis account aan op pinterest.com en doorloop de volgende zeven stappen:

 1. Maak een gratis account aan
 2. Vul je e-mailadres in en een wachtwoord
 3. Vul gegevens aan
 4. Volg 5 onderwerpen waar je interesses liggen (vergeet natuurlijk niet interieur en wonen aan te klikken 😉)
 5. Je ontvangt een bevestigingsmail waarin een link staat om je account te verifiëren.

Je account is gereed! Nu kun je lekker gaan pinnen. Je krijgt meteen suggesties voor afbeeldingen die je kunt pinnen.

Tip: ik raad je aan om direct borden te maken per ruimte.

Zo maak je een bord aan op Pinterest

 1. Ga naar je account rechts bovenin en klik op het plusje
 2. Maak een bord aan
  Je krijgt vervolgens afbeeldingen te zien (pin suggesties) voor je nieuwe bord.
 3. Klik op het plusje om een afbeelding op je bord vast te zetten (pinnen)

Als je naar beneden scrolt zie je daar ‘Zoek wat ideeën voor dit bord’ staan. Vervolgens kun je eindeloos blijven scrollen, doorklikken en pinnen.

Pas op! Het is heel verslavend, dus voor je het weet ben je eindeloos aan het scrollen en heb je binnen een mum van tijd je bord vol staan met pins.

Als je merkt dat je eindeloos blijft scrollen zonder resultaat raad ik je aan om mijn onlinecursus ‘Pinterest Perfect Moodboard’ te volgen. Je kunt op ieder moment instappen. In deze cursus leer je structuur aan brengen in het proces zonder dat je dit veel tijd kost. Hierdoor houd je energie over om andere leuke dingen te doen en voorkom je keuzestress.

Inmiddels heb ik tal van borden gemaakt, ter inspiratie voor jou. Zo kun je per woonstijl moodboards vinden op mijn Pinterest account. Je kunt mij ook vinden door de volgende stappen te doorlopen:

 • Log in op je Pinterest-account
 • Vul in de zoekbalk ‘Sanne Gerdez’ in. Je ziet direct pins van mij. Je kunt erop klikken en de afbeeldingen bewaren op je bord.
 • Klik op mijn profielfoto om mijn profiel te openen en laat je inspireren. 
 • Klik op Volgen onderaan de profielbeschrijving

Veel pinplezier!

Liefs Sanne